Formule 1

Coureurs zoeken slaappillen voor Lewis Hamilton na kritiek op jetlagpraatjes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 november 2023 16:30

LAS VEGAS - Sergio Pérez, die woensdag om 22.00 uur plaatselijke tijd de persconferentie van de coureurs bijwoonde na de openingsceremonie van de GP van Las Vegas, grapte dat hij Lewis Hamilton om een paar slaappillen gaat vragen.

Lewis Hamilton F1 Mercedes Grand Prix


De Grand Prix van Las Vegas van dit weekeinde was vanaf het begin bedoeld om iets anders te doen, namelijk een race op zaterdagavond.

Dat heeft voor een interessant schema gezorgd, met kwalificaties die op zaterdag om middernacht plaatsvinden en minder dan 24 uur later staan de coureurs weer op het circuit voor de start van de Grand Prix om 22.00 uur lokale tijd.

Die bijzondere tijdstippen zijn bekritiseerd door sommige coureurs. Zij klaagden over een jetlag. Fernando Alonso maakte duidelijk dat 'het niet oké is'. Maar hij voegde eraan toe dat dit 'een harde sport is, dit is geen voetbal'. Terwijl de coureurs hun zorgen uitten, was er één die zich afzijdig hield, Hamilton. "Ik heb er geen enkel probleem mee. Ik ben er nog steeds in geslaagd om de training vol te houden en ik voel me geweldig op dit punt in het jaar", zei de Mercedes-coureur.

"Ik zag de coureurs daarstraks allemaal klagen over de jetlag. Het is iets dat ons waarschijnlijk allemaal kan overkomen, maar ik heb het niet als een probleem ervaren sinds ik hier ben. Het is veeleisend, maar dat weten we als we aan het seizoen beginnen, we weten wat een seizoen inhoudt. En er zijn drie back-to-backs. Dat is zeker zwaar, maar als het makkelijk was, zou iedereen het doen."

"Ik heb altijd geprobeerd om me bewust te zijn van de monteurs en alle mensen die werken, iedereen in deze kamer en iedereen in de teams die veel verhuizen en weg zijn van hun familie. Dat is waarschijnlijk het moeilijkste vanuit hun perspectief, maar ze zouden nergens anders willen zijn en ik ben er vrij zeker van dat ze houden van wat ze doen. Net als ik."

TIJDSCHEMA Grand Prix van Las Vegas (nederlandse tijden)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS