Formule 1

Christian Horner: "De snelste manier om impopulair te worden, is om veel te winnen"

Uitgegeven door Bart • 26 november 2022 17:02

Christian Horner denkt dat Red Bull in 2022 aangeschoten wild is geworden bij de concurrentie. Met name de controverse buiten de baan, maar ook de dominantie op de baan heeft daaraan bijgedragen. Met Max Verstappen en Sergio Perez won Red Bull dit seizoen maar liefst 17 van de 22 races.

Christian Horner Max Verstappen


Buiten de baan speelde het overschrijden van het budgetplafond lang door in de kritiek van andere teams. Horner hoopt het vertrouwen van de fans snel terug te winnen. "Je leert dat mensen op een punt altijd een probleem gaan hebben", zo stelt Horner tegen onder meer RacingNews365. "Hoe hoger je komt, hoe scherper de messen geslepen worden en dat hebben we dit jaar gemerkt."

"De snelste manier om impopulair te worden, is om veel te winnen", vervolgt Horner. "We zijn onderdeel van een energiedrank en nemen het op tegen autofabrikanten en historische merken. Voor sommige concurrenten zal dat altijd moeilijk blijven. Buiten de baan waren we dit jaar aangeschoten wild. Dat maakt het soms zwaar, maar zo werkt het helaas in de Formule 1."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS