Formule 1

Charles Leclerc weet het zeker: “Zonder safety car had ik gewonnen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 november 2023 12:11

Charles Leclerc greep tijdens de Grand Prix van Las Vegas opnieuw nét naast de Grand Prix-zege, nadat hij op de zaterdag een fenomenale pole ronde reed. Leclerc kwam als tweede over de streep en zag zijn overwinning door een ongelukkig getimede safety car uit zijn handen glippen. De Ferrari-coureur denkt dat hij de grand prix op zijn naam had geschreven als de safety car niet naar buiten was gekomen.

Charles Leclerc Max Verstappen

Bij de start verloor hij de koppositie aan Max Verstappen. Hij duwde de Ferrari van de baan af en ontving hier een tijdstraf van vijf seconden voor. Bij de eerste serie aan pitstops haalde hij Verstappen daarom weer in. Vlak nadat Leclerc zijn pitstop maakte, kwam er een safety car op de baan. Hierdoor verloor hij effectief gezien veel tijd. Hij werd hierna weer ingehaald door Verstappen. Bij Motorsport.com vertelt hij dat hij de race waarschijnlijk had gewonnen als de safety car niet op baan was gekomen: "Zonder de Safety Car was de race van ons geweest. Zij gingen toen naar binnen en ik bleef buiten op hards van vijf ronden. Dat is normaal gesproken geen probleem, maar wanneer de banden afkoelen is het moeilijker om gebruikte banden op te warmen. Daar hebben we de race verloren."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS