Formule 1

Charles Leclerc 'kan teleurstelling niet verbergen' over bijrol na zege Carlos Sainz

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 september 2023 07:50

SINGAPORE - Charles Leclerc heeft toegegeven dat hij zijn teleurstelling niet kon verbergen nadat hij gedwongen was om tweede viool te spelen voor de latere racewinnaar Carlos Sainz in Singapore.

#SingaporeGPCharles Leclerc Ferrari F1


Vanaf de eerste ronde leek het enige doel van Charles Leclerc om Sainz te beschermen. Hij stemde ermee in om zijn tempo te laten zakken om het gat tussen zijn teamgenoot en de rest van het veld te vergroten. Maar voor een coureur die vorig jaar nog door velen als de nummer één van het team werd beschouwd, was zijn rol in de race een teleurstelling.

Leclercs avond ging van kwaad tot erger, want nadat hij had ingestemd om langzamer te rijden, kreeg hij vervolgens te maken met een vreselijke pitstop toen Ferrari een dubbele stop probeerde te doen tijdens de safety car. Uiteindelijk finishte Leclerc als vierde, één plaats hoger dan gedacht na de late crash van Russell, maar zelfs met de overwinning van Sainz kon Leclerc zijn teleurstelling niet verbergen.

"Het betekent heel veel", vertelde Leclerc aan Sky Sports F1 over het dwarsbomen van een ongeslagen seizoen voor Red Bull. "Zeker met al het harde werk dat is gedaan op een high downforce circuit. Het is geweldig, maar ik kan mijn teleurstelling natuurlijk niet verbergen. Van mijn kant had ik graag een beter resultaat behaald, maar uiteindelijk was het aan mij om een betere kwalificatie te rijden dan ik heb gedaan. We weten dat het zo gaat in Singapore en het is ons gelukt."

"We hebben de race perfect geleid, want Carlos won, dus dat is echt een goed positief punt voor dit jaar na al het harde werk. Het is een mooie beloning voor het harde werk van het team."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS