Karting • Karting Diversen

Cesc Pieterse met club-kampioenschap Strijen op zak naar Portugal: optimale opwarmer voor IAME World Finals in Portimão

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 oktober 2023 08:40

STRIJEN – Cesc Pieterse liet zich tijdens de laatste clubrace op het Zuid-Hollandse circuit van Strijen van zijn beste kant zien. Het elfjarige Rotterdamse talent van WJS Racing won het clubkampioenschap en zijn coach is enorm trots op de vooruitgang die de jonge coureur maakt. Na zijn kampioenschapsoverwinning wapperde Cesc in zijn ereronde trots met de Nederlandse vlag rond het circuit. Hij moet zich snel weer laten gelden. Komende week rijdt hij de IAME World Finals op het Portugese circuit van Portimão en daar heeft hij ontzettend veel zin in!

Cesc Pieterse en WJS Racing


“Voor het schrapresultaat had ik al veertig punten voorsprong in het kampioenschap”, begint Cesc trots na het winnen van zijn clubkampioenschap. “Het was heel simpel, ik moest iedere race gewoon uitrijden”, zegt Cesc lachend. “Als ik in de eerste race achtste zou worden kon ik de andere twee races zelfs uitvallen, zoveel punten stond in voor. Het had eigenlijk niet fout kunnen gaan, maar toch ging het niet allemaal zonder slag of stoot.”

Het regende dit weekend, maar de elfjarige coureur ging er vol voor. In de kwalificatie reed hij toch gewoon naar de derde positie en daar was hij ontzettend tevreden mee, maar de races verliepen niet zonder problemen: “In de eerste race werd ik van de baan geduwd door iemand en viel ik terug naar P5, maar de snelheid was goed en reed ik terug naar de tweede plek. De baan was toen heel erg nat en dat bleef eigenlijk zo. Ook in de tweede race werd ik wijd geduwd en verloor ik dus opnieuw wat plekken, dat blijft frustrerend. Ik moest door het grind en kwam weer als zevende op de baan”, gaat hij verder. Opnieuw gaf de kleine Rotterdammer zich niet gewonnen en vocht hij als een leeuw. Met een verbluffend racetempo, slimme inhaalacties en de nodige lef kwam hij alweer als tweede over de streep.

“In de laatste race startte ik op de tweede plek. Nu had ik iemand anders achter me en die duwde me niet van de baan af”, zegt hij lachend. “Ik kwam als vierde door de eerste bocht, maar pakte ik direct ook weer wat plekken terug. Het was heel moeilijk om een gaatje te slaan, maar toch kwam ik als eerste over de streep. Toen ik gewonnen had, kreeg ik de Nederlandse vlag mee en mocht ik daar een rondje mee rijden. Dat was heel erg dik”, klinkt het trots. “Het was supercool om dat zo te mogen door, echt een eer.”

Cesc Pieterse ererondje


Cesc’ coach, Ayrton Walczak, kan zijn enthousiasme over het jonge talent maar moeilijk in toom houden: “Ik ben supertrots op hoe Cesc zich ontwikkelt. Vorig weekend liet hij al zijn potentie zien bij het NK IAME en ook dit weekend weer in de regen. Het heeft dit seizoen niet veel geregend en hij heeft dus niet veel meters gemaakt onder natte omstandigheden. Als het regent maken de coureurs, onbedoeld, meer contact met elkaar en het is een hele andere manier van racen met elkaar. Vooral in de laatste race reed Cesc heel erg sterk. Dit is zeker een perfecte voorbereiding voor komende week. Dan rijden we de World Finals in Portimao in Portugal.”

“Ik heb er zoveel zin in om daar naar toe te gaan”, vertelt Pieterse met gepaste trots. “Het is zo’n eer dat ik daar naar toe mag gaan samen met Ayrton. Het doel is om de finale van het evenement te halen. Daar wil ik laten zien wat ik dit jaar allemaal hier heb laten zien”, sluit hij vol verwachting af.

“Ik wil graag mijn vader en moeder, familie, mijn sponsoren, mijn teambaas Willem-Jan Schoots, mijn monteur/ coach Ayrton Walczak en data-analist Sinan van der Raad en mijn St. Michael School in Rotterdam bedanken.”

Cesc Pieterse wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door:
Pilot Cycles BV
Fennft.com
Mazda Auto Haagstad
Very Italian Pizza Rotterdam
Autorijschool Henk van Wassenaar

Volg Cesc Pieterse ook op social media:

Facebook Cesc Pieterse

Instagram Cesc Pieterse

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS