Formule 1

Carlos Sainz voelt last van zijn schouders vallen na uitstekende kwalificatie: "Ik was erg goed"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 juni 2023 16:15

Carlos Sainz kwalificeerde zich tijdens de kwalifcatie voor de Grand Prix van Spanje op de tweede positie achter Max Verstappen. De Spanjaard scoorde tijdens zijn thuisrace zijn eerste front row-startpositie van het seizoen en was daar erg blij mee, desondanks beschreef hij de kwalificatie als één hele lastige.

Carlos Sainz

Bij Marc Gene legt Sainz uit ‘dat dit echt nodig was’, kijkend naar de recente prestaties van de Spanjaard. "Het zat allemaal zo dicht bij elkaar en in erg moeilijke omstandigheden. We konden Q1 en Q2 doorkomen zonder echte problemen en om dan op één setje banden het klusje te klaren in Q3, dit was waarschijnlijk één van de lastigste kwalificaties die ik hier ooit heb gehad. Maar het is ons gelukt en we zitten in de best mogelijke condities voor de race van morgen. Nu gaan we ons focussen om die podiumplek voor morgen binnen te halen."

"Ik was erg goed. Het gaat altijd om die paar tienden hier en daar. Maar ik heb niets aan het toeval overgelaten en alles gegeven. Het was erg krap, ook met de McLaren, maar ook de Mercedes en de Aston Martins. P2 is het beste wat ik er vandaag uit kon halen", sluit hij af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS