Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Cadillac onthult liveries voor zijn hypercars die deelnemen aan het FIA WEC, IMSA en 24H Le Mans 2023

Uitgegeven door Peter Vader • 13 januari 2023 07:32 • Print artikel

Het zijn nog net geen art-cars maar de nieuwe liveries van Cadillac komen dicht in de buurt. De Amerikaanse fabrikant van auto’s in het premiumsegment heeft zijn kleurstellingen onthuld van zijn V-LMDh Hypercars, die zullen deelnemen aan het FIA World Endurance Championship, de 24 Hours of Le Mans Centenary (10-11 juni) en het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. De drie auto's hebben hetzelfde grafische thema en elk zal een van de hoofdkleuren van het V-Series-logo dragen: de #01 in goud, de #2 in blauw en de #31 in rood. Het uiteindelijke uiterlijk van de Cadillac V-LMDh, een gezamenlijk ontwerp van Cadillac Racing, Cadillac Design en Dallara, is geïnspireerd op het Project GTP Hypercar van afgelopen zomer. Het bevat Cadillac-specifieke ontwerpkenmerken zoals bovenverlichting en zwevende lamellen.

Cadillac_livery_2023 hypercar

De #2 Cadillac V-LMDh die zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship 2023 zal een grotendeels blauwe kleurstelling hebben, een kleur die symbool staat voor de V-Series van het Amerikaanse merk. Cadillac zal ook deelnemen aan het IMSA WeatherTech SportsCar Championship met twee auto's, de #01 van Cadillac Racing en de #31 van Whelen Engineering.

Chris Mikalauskas, creatief ontwerper van het exterieur van Cadillac: "Vanuit esthetisch oogpunt stelden de LMDh-voorschriften ons in staat om een visie voor de auto te creëren die duidelijk Cadillac is. En dat is echt opwindend voor fans en voor mensen die echte liefhebbers zijn, elke auto is uniek."

Cadillac_livery_2023 Nr2

De Cadillac V-LMDh zal zijn competitiedebuut maken tijdens de Rolex 24 tijdens de aftrap van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship-seizoen 2023 in Daytona. Let op: in het FIA WEC zal de #2 bestuurd worden door Earl Bamber, Alex Lynn en Richard Westbrook.

Global Vice President van Cadillac, Rory Harvey: "Cadillac is klaar om te strijden tegen de allerbesten in Noord-Amerika en internationaal, waaronder één van 's werelds zwaarste races, de 24 uur van Le Mans. Terwijl Cadillac bouwt aan een volledig elektrische toekomst, de geheel nieuwe V-LMDh bevordert onze toewijding aan het verkennen van nieuwe geavanceerde prestatietechnologieën."

Cadillac goud

Cadillac rood

Cadillac_livery_2023 Nr2 blauw schuin voorzijde

Cadillac logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS