Formule 1

Belangrijke verklaring George Russell na ongelooflijk eerlijk oordeel over 2023

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 december 2023 19:08

George Russell
heeft 2023 uitgeroepen tot 'een van de vreemdste' en 'slechtste' seizoenen uit zijn professionele racecarrière. Russell is heel open geweest over hoe hij 2023 zag als een rommelig seizoen aan zijn kant van de Mercedes-garage, met Lewis Hamilton die hem vaker wel dan niet de maat nam na een veel competitiever eerste seizoen als teamgenoten.

George Russell en Lewis Hamilton


De Britse coureur eindigde als achtste in het coureurskampioenschap, 59 punten achter Hamilton, terwijl de zevenvoudig wereldkampioen met Sergio Pérez streed om als beste van de rest achter Max Verstappen te eindigen - een strijd die Pérez uiteindelijk won.

In een gesprek met Channel 4 tijdens het GP-weekend van Abu Dhabi zei Russell over zijn seizoen dat het een vreemd jaar is geweest, omdat goede resultaten maar niet kwamen. "Eén van de vreemdste jaren van mijn leven, professioneel gezien", vatte hij het samen.

"De prestaties waren echt geweldig bij veel gelegenheden, maar voor wat betreft resultaten, is het waarschijnlijk één van de slechtste seizoenen uit mijn carrière. Het viel dit seizoen gewoon niet op zijn plek."

Over de reden daarvan zei Russell dat hij diep zal gaan om in 2024 terug op niveau te komen. "Er zijn weinig redenen voor", zei hij. "Je kunt het één of twee keer aan pech wijten, maar als het negen of tien keer per seizoen gebeurt, kun je het niet aan pech wijten. Daar moet ik in de winter zeker naar kijken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS