Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Antonio Giovinazzi en Ferrari snelste tijdens 24U van Le Mans-testdag + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 juni 2023 12:52

Ferrari was de snelste op de baan tijdens de testdag in Le Mans. Het zijn de laatste voorbereiding op de 24 uur van Le Mans. In de laatste sessie van de dag zette Antonio Giovinazzi de snelste tijd neer met 3.29,504 in de Ferrari 499P #51. Laurens Vanthoor klokte in de Porsche 963 de tweede tijd en gaf 0,144 seconde toe.

Ferrari

Foto: FIA WEC


Toyota volgde met Kamui Kobayashi op de derde plek. Bij het Japanse team liep het niet soepel, omdat Mike Conway in de eerste sessie een incident had, waardoor de auto gerepareerd moest worden. Kobayashi was 0,237 seconde langzamer dan Giovinazzi. De andere Ferrari was in de eerste sessie nog het snelste, maar eindigde aan het einde van de dag op plek vijf. Achter de Italiaanse bolide eindigde de twee andere Porsches.

De beste Peugeot in het veld zette de zevende tijd, gevolgd door de eerste Cadillac. Het team van Renger van der Zande zette de 14e tijd neer in de sessie. Het best privéteam op de baan was Hertz Team Jota met de Porsche 963 met een tijd van 3.31,290. Kort daarachter zat Floyd Vanwall Raing Team. Het Duitse team volgde op 0,163 seconde.

LMP2
In de LMP2 was het Jota die het tempo bepaalde met Pietro Fittipaldi. De Braziliaan, testcoureur bij het F1-team van Haas, zette een tijd neer van 3.35,472. De coureur was daarmee een stuk sneller dan Ferdinand Habsburg, teamgenoot van Robin Frijns. De Team WRT-coureur moest 0,711 seconde toegeven op Fittipaldi. Achter de Oostenrijker eindigde de twee Alpines op plek drie en vier. In de LMP2 Pro-Am zette Team Turkey, waarvoor Dries Vanthoor in actie komt, op achtste positie de snelste tijd neer in de klasse.

Prema Racing met Bent Viscaal klokte de zevende tijd met 3.37,151. Panis Racing met Tijmen van der Helm en Job van Uitert sloten de dag af op plek 15. De voorlaatste plaats was voor het team van Giedo van der Garde, Graff Racing. Het LMP2-team komt uit in de subklasse Pro-Am.

GTE-Am
In de GTE-Am was het de Ferrari die de snelste over de dag was. Zowel positie één als twee werden bezet door Ferrari. De JMW Motorsport Ferrari zette de snelste tijd neer met 3.56,623 en was 0,128 seconde sneller dan de Ferrari van AF Corse. Plek drie was eveneens een Ferrari, deze was van het team van Kessel Racing.

De beste Porsche in het veld was de auto van Iron Lynx. Het team eindigde op plek vier. Het team van Nicky Catsburg; Corvette Racing zette een vijftiende tijd neer.

Innovative Car
Mike Rockenfeller zette met de omgebouwde Nascar, de Next Gen Chevrolet Camaro ZL1 een tijd neer van 3.53,761 en nestelde zich daarmee tussen de LMP2 en GTE-Am in.

Klik HIER voor de dag uitslag van de testdag.Le_Mans_2023_event_poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS