Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Andre Lotterer vergelijkt LMP1 en LMH: "Het is deze keer een heel ander spel"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 maart 2023 08:30

Andre Lotterer kende successen in het FIA World Endurance Championship gedurende het LMP1-tijdperk. De Duitser is nu terug met Porsche in een nieuwe fase van het kampioenschap, waarin diverse bekende fabrikanten het tegen elkaar opnemen in de LMH-klasse. Hoe kijkt Lotterer tegen de twee typen auto’s aan en de invloed op de races die het heeft.

Andre_Lotterer

"Het is deze keer een ander spel”, legt de Duitser uit aan Sportscar365. "Het is een nieuw spel met deze auto's. In de LMP1-tijden was het heel anders, omdat die 1000 paardenkrachten hadden en vierwielaandrijving, die veel krachtiger uit de bochten deed accelereren. Nu wordt het wat moeilijker om in te halen, omdat er minder snelheidsverschil is. Het is allemaal nog te ontdekken, maar we zijn allemaal coureurs met ervaring in de endurance racerij en we weten allemaal wat we moeten doen, hopelijk. Ik denk dat alle rijders in het team op verschillende manieren erg ervaren zijn, wat de hele crew ten goede komt, ook aan de IMSA-kant. De hele paddock is nogal sterk. Er zijn beslist enkele coureurs die wat jonger en wat nieuwer zijn in die programma's, maar ze zijn allemaal zeer zorgvuldig uitgekozen door de fabrikanten, omdat ze nou eenmaal zeer getalenteerd zijn. Dus we gaan allemaal ons best doen en het heel hard proberen. Hopelijk is al het talent en de ervaring van elkaar sterk waardoor we moeten laten zien dat we wat meer in huis hebben."


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS