Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Andre Lotterer gaat Neel Jani niet achterna: "Ik kan het begrijpen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 april 2019 13:05

Andre Lotterer is aan zijn laatste races met Neel Jani bezig in het FIA World Endurance Championship. De Zwitser vertrekt aan het einde van het jaar bij Rebellion Racing om zich volledig op de Formule E met Porsche te kunnen richten. De Duitser begrijpt de keuze, maar denkt zelf aan een langer verblijf in het kampioenschap.

Andre Lotterer

“Ik kan het begrijpen”, zegt Lotterer tegen het Amerikaanse Motorsport over het vertrek van Jani. “Ik zit in de Formule E en ik weet hoeveel werk er ingestoken wordt, hoeveel toewijding er is. Ik denk dat het juiste moment is om juist die toewijding te laten zien en voor wat betreft Porsche, misschien willen zij dat ook wel. Op dit moment is het lastig om een kans te hebben om te winnen in het WEC, met Toyota dat alles domineert. Ik denk dat met zijn resultaten en ervaring, wanneer er een verandering komt, hij zo terug kan keren.”

Wanneer de Duitser wordt gevraagd of hij in de voetsporen van Jani ook zal vertrekken, laat hij de deur open. “Laten we het bekijken”, zegt de Rebellion-coureur. “We gaan het zien. Ik hou mijn opties open. Ik hou van Le Mans, het is een fantastische race en ik hou ervan om er aan deel te nemen. Op dit moment is het lastig om Toyota uit te dagen. Je kunt niet deelnemen. Het is momenteel een lastige tijd voor de FIA en de ACO, maar misschien veranderen de dingen en daarom wil ik een voet tussen de deur houden. Ik wil nog een aantal keren proberen een Le Mans-overwinning te behalen en hopelijk heb ik op en dag de geschikte auto om ervoor te gaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS