Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Alpine en Signatech gaan na Le Mans 2023 vol inzetten op de ontwikkeling van hun LMDh: "Werken als gekken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 juni 2023 09:01

Dit jaar neemt Signatech deel aan de 24 Uur van Le Mans met hun Alpine LMP2. In 2024 keert het Franse team terug met de nieuw ontwikkelde LMDh van het Franse sportwagenmerk. In de aanloop naar de aankomend race op Circuit de la Sarthe wordt deze nieuwe auto op basis van het Oreca-chassis, alvast gepresenteerd. Na de endurance klassieker gaat dan ook alles ingezet worden op de ontwikkeling van de LMDh.

24 Uur van Le Mans Alpine Racing

Foto: Alpine Racing

"Onze partners werken als een gek en tonen een geweldige inzet”, zei teambaas Philippe Sinault over de nieuwe auto tegen de officiële website van het FIA WEC. “Ik neem mijn petje voor ze af! Het zal de tweede keer zijn dat Oreca een op maat gemaakt LMDH-chassis zal bouwen.” Oreca bouwde eerder al een LMDh-chassis voor Acura en is erg succesvol in de IMSA. "Het sterkt ons in de overtuiging dat we de juiste keuze hebben gemaakt", vervolgt de teambaas. "Het bevat een vorm van logica met betrekking tot onze jarenlange samenwerking met Oreca. Zij weten hoe het moet. Het zijn ultra-gekwalificeerde professionals."

Meervoudig kampioen Toyota heeft in de LMH-klasse van het kampioenschap inmiddels gezelschap gekregen van andere autofabrikanten als Cadillac, Ferrari en Porsche. In 2024 gaan naast Alpine ook BMW en Lamborghini instappen. Met deze deelnames is sinds het ontstaan van het kampioenschap, de betrokkenheid van het aantal autofabrikanten nog nooit zo groot is geweest.

"Het is de eerste keer dat er zoveel autofabrikanten bij één kampioenschap betrokken zijn”, aldus Sinault. "Het is een belangrijk moment in de geschiedenis van onze sport. Ik voel me bevoorrecht om deel te nemen aan een kampioenschap met een dergelijke inzet van de autofabrikanten en van zo'n sportief niveau. Ik kijk ernaar uit om in 2024 mee te doen!"Le_Mans_2023_event_poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS