Formule 1

Alexander Albon geniet van Melbourne: "De fans waren ongelooflijk"

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 april 2022 13:26

Voor het eerst sinds 2019 vindt er weer een raceweekend plaats in Australië. In 2020 werd het weekend enkele uren voordat de eerste vrije training begon afgelast vanwege de coronapandemie. Ook Williams-coureur Alexander Albon, die in 2019 op dit circuit zijn debuut maakte is blij om weer terug te zijn in Melbourne. Ook al zijn de prestaties van zijn Williams niet om over naar huis te schrijven.

Alexander Albon

Het circuit van Albert Park is sinds 2019 aardig veranderd. Zo zijn er bochten aangepast, of soms zelfs helemaal verdwenen. “Het is een cool circuit hier in Melbourne; de baan is erg leuk om te rijden en de fans waren ongelooflijk.”

Ondanks dat Albon blij is om terug te zijn in Australië was hij niet helemaal tevreden over de prestaties: “Vandaag had iets beter kunnen gaan, maar we hebben een goede stap gemaakt tussen VT1 en VT2, dus we gaan de goede kant op en we weten waar we ons op moeten concentreren. We gaan vanavond door met het werk en hopelijk staan we morgen sterker voor de kwalificatie.” In allebei de sessies wist Albon niet verder te komen dan de zeventiende positie.

Albon rijdt zijn derde wedstrijd voor het Engelse team van Williams, in de eerste twee races lukte het de Thaise-Brit niet om punten te scoren. Of het hem dit weekend wel zal lukken moet nog blijken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS