Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ACO-president Fillon eert Tom Kristensen en Aiko Toyoda voor hun 'omarming' van de 24 Uur van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 juni 2023 15:07

Tom Kristensen is tijdens de aankomende 24 uur van Le Mans 2023 de Grand Marshal. De negenvoudig winnaar van de endurance klassieker gaat het uit 62 auto�s bestaande starveld begeleiden tijdens de formatie ronde. Het is overigens niet de eerste keer dat de Deen Grand Marshal is. In 2015 vervulde de oud-coureur deze rol ook al. Tot de erelijst van Tom Kristensen behoren niet alleen het recordaantal van negen Le Mans-overwinningen, maar ook het wereldkampioenschap in het FIA World Endurance Championship en de titel in de American Le Mans Series.

Tom_Kristensen_Audi_Newsroom
Tom Kristensen, grand marshal tijdens de komende 24 Uur van Le Mans

Aiko Toyoda, de bestuursvoorzitter van Toyota, mocht overigens de Spirit of Le Mans-prijs in ontvangst nemen. De prijs wordt uitgereikt aan mensen of bedrijven die �de waarde van het endurance racen� omarmen. De laatste vijf edities van de endurance race werden gewonnen door Toyota Gazoo Racing Team.

Aiko Toyoda, de bestuursvoorzitter van Toyota
Aiko Toyoda, de bestuursvoorzitter van Toyota, omarmt �de waarde van het endurance racen�

�Ik ben diep vereerd om Tom Kristensen en Aiko Toyoda op deze manier te belonen en wil ze enorm oprecht bedanken om te accepteren erbij te zijn�, aldus ACO-president Pierre Fillon. �Deze sleutelpersonen zijn een perfecte illustratie van waar de 24 uur van Le Mans voor staat: innovatie, doorzettingsvermogen, succes en vooruitdenken. Tom is een levende legende van �s werelds grootste endurance race en een kostbare ambassadeur in het laatste jaar geweest. Aiko Toyoda vereert ons met zijn aanwezigheid tijdens onze 100ste verjaardag vieringen. Wij zijn blij om de Spirit of Le Mans-trofee te presenteren aan een bedrijf die de waarde omarmen, die wij voortdurend verdedigen. Laat de race verjaardag vieringen beginnen!�

ACO-president Pierre Fillon
ACO-president Pierre Fillon: �Ik ben diep vereerd om Tom Kristensen en Aiko Toyoda op deze manier te belonen en wil ze enorm oprecht bedanken om te accepteren erbij te zijn�Le_Mans_2023_event_poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS