Autosport Internationiaal Singleseaters • Eurocup Formule Renault 2.0

500.000 Euro voor Renault Eurocup 2.0 kampioen: “Volgend jaar Formule 3.5 V8 of GP3"

Uitgegeven door Nick van den Berg • 28 oktober 2015 09:26 • Print artikel

De 20-jarige Brit, Jack Aitken is met Fortec de kersverse kampioen in de Formule Renault 2.0 en de ALPS series. Daarmee volgt de Londenaar onze landgenoot Nyck de Vries op en staat hem een glanzende toekomst te wachten. Althans als we de kampioenen in de voorgaande jaren erbij pakken, denk maar eens aan Bottas, Vandoorne, Frijns. Jack Aitken kunnen we nu ook in dit rijtje zetten.

Aitken heeft met zijn titel een geldbedrag van 500.000 Euro gewonnen. Zijn voorgangers promoveerden vanzelfsprekend naar de 3.5 klasse. Maar doordat Renault de stekker eruit trekt vanaf komend jaar is het maar de vraag of de 3.5 series net zo toonaangevend blijft als afgelopen jaren. Veel rijders en kampioenen uit de 3.5 haalden de Formule 1, zoals Ricciardo, Vergne, Bianchi, Buemí en Vettel.

Afgelopen week heeft Aitken getest voor Fortec en Arden in de 3.5 V8 bolide. De test vond plaats op het circuit van Jerez. Fortec heeft de jonge Brit ook bevestigd voor volgende week, wanneer er weer getest wordt op Aragon. Naast de 3.5 V8 testwerkzaamheden meldde Aitken ook te gaan testen in de GP3 Series op het circuit van Abu Dhabi eind november.

Aitken meldde het volgende over zijn plannen voor volgend jaar: “Voor volgend jaar is het zeker een optie om uit te komen in de 3.5 V8 Series. Maar met de terugtrekking van Renault maakt het de situatie wel even anders. Met name door Renault was dit kampioenschap één van de sterkste onder de F1, hoe de situatie komend jaar wordt is de vraag.” Wanneer Aitken niet promoveert naar de 3.5 klasse zal hij de eerste kampioen zijn sinds Bottas in 2008 die niet doorstroomt vanuit de 2.0L.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS