Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

24H Le Mans - De Porsche 963 debuteert in Le Mans terwijl het merk zijn 75ste verjaardag viert + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 8 juni 2023 19:30

De door Porsche Motorsport Azië-Pacific geselecteerde coureur Yifei Ye maakt zich op voor de 100e verjaardag van de 24 uur van Le Mans die komend weekend wordt gevierd, met als doel een sterk optreden in de #38 Hertz Team JOTA Porsche 963. Het evenement in 2023 wordt de derde keer dat de Chinese coureur deelneemt aan 's werelds beroemdste endurancerace, en zijn eerste in de Hypercar-categorie. Ye werd afgelopen april de jongste coureur in de topklasse van het FIA World Endurance Championship (WEC) tijdens de 6 Hours of Spa-Francorchamps, en hij maakte indruk op velen met een sterke stint tijdens de race, waar hij de snelste rondetijd neerzette van alle Porsche 963-coureurs.

24H Le Mans 2023 #38 Hertz Team JOTA Porsche 963 foto 1

Met een op Le Mans geïnspireerde helm, die na het evenement wordt geveild voor het goede doel, zal de 22-jarige zijn opwachting maken op het Circuit de la Sarthe samen met WEC-teamgenoten António Félix Da Costa en Will Stevens in één van de vier Porsche LMDh-auto's. Het fabrieksteam, Porsche Penske Motorsport, zal deelnemen met de andere drie, wat betekent dat het merk het best vertegenwoordigd is in de Hypercar categorie.

24H Le Mans 2023 #38 Hertz Team JOTA Porsche 963 foto 2

Porsche heeft een illustere geschiedenis en een sterke stamboom tijdens de 24 Uur van Le Mans, het merk verscheen sinds 1951 bij elk evenement in de baan. Het merk heeft met negentien stuks ook de meeste overall overwinningen achter zijn naam staan, naast meer dan 100 klasse overwinningen. 2023 markeert 75 jaar Porsche, samen met de langverwachte terugkeer van de fabrikant in de topklasse. Het trio van Porsche 963-auto's van Porsche Penske Motorsport zal het in de legendarische enduro opnemen tegen de concurrentie in een opvallende, nieuwe kleurstelling. Strepen in zeven verschillende kleuren, allemaal geïnspireerd op legendarische Porsche-auto's, lopen van de voorkant van de auto en langs de zijkanten naar de achterkant, waardoor een ontwerp ontstaat dat beslist opvalt als de auto voorbijrijdt op het circuit. Ondertussen gaan acht Porsche 911 RSR-inschrijvingen voor LMGTE-Am-glorie, waarbij voormalig Porsche Motorsport Asia Pacific Selected Driver Alessio Picariello deelneemt met de #60 Iron Lynx-inschrijving.

24H Le Mans 2023 #38 Hertz Team JOTA Porsche 963 foto 3

Het 13,626 kilometer lange circuit, direct herkenbaar voor autosportfans over de hele wereld, is geworteld in de geschiedenis van het endurance racen als één van de meest gerespecteerde bestemmingen van de sport. Lange rechte stukken en zware remzones gecombineerd met bochten zoals Tertre Rouge, Mulsanne, Indianapolis, Arnage en de Porsche Curves, om een lay-out te creëren die elk aspect van coureur en auto uitdaagt. Een ander herkenningspunt van het circuitgebied is het Porsche Experience Centre Le Mans dat, net als het Porsche Experience Center Shanghai, liefhebbers een unieke kans biedt om een kijkje te nemen en zelfs persoonlijk te ervaren van een bijzondere selectie van Porsche-voertuigen.

24H Le Mans 2023 #38 Hertz Team JOTA Porsche 963 foto 4

Yifei Ye, #38 Hertz Team JOTA Porsche 963: “Ik ben erg gemotiveerd om deel te nemen aan de 100e verjaardag van de 24 Uur van Le Mans. Het is altijd een speciale plek voor mij geweest, ik bracht mijn tienerjaren hier door en zette mijn eerste stappen in autoracen terwijl ik in de buurt woonde. Ook vanuit sportief oogpunt heb ik altijd van het circuit gehouden en had ik een geweldig gevoel als ik erop reed. Ik ben verheugd om dit jaar deel te nemen met het Hertz Team JOTA in een Porsche 963. De auto was ongelooflijk om te ervaren in Spa en we boekten geweldige vooruitgang, we finishten de race zonder problemen en zetten een goed tempo neer. Het is altijd een zwaar evenement en de concurrentie is erg sterk, maar ik heb twee geweldige teamgenoten in António en Will, plus een uitstekende ploeg achter ons, dus we voelen ons zelfverzekerd en positief. Het is ook speciaal voor mij om de eerste Chinese coureur te zijn die deelneemt in de Hypercar-categorie op Le Mans, samen met de jongste coureur in de klasse. Ik kan niet wachten tot de race begint en om te proberen mijn droom als eerste Chinese winnaar in de 24 uur van Le Mans waar te maken!”

24H Le Mans 2023 #38 Hertz Team JOTA Porsche 963 foto 5

Alexandre Gibot, Managing Director Porsche Motorsport Asia Pacific Ltd.: “We hebben allemaal uitgekeken naar dit evenement en het gaat eindelijk beginnen. De 24 uur van Le Mans is in zoveel opzichten bijzonder, en dit jaar zelfs nog meer, met Porsche die ons 75-jarig jubileum viert en Porsche Motorsport Asia Pacific Selected Driver Yifei Ye, die in de Hypercarklasse uitkomt in een Porsche 963. Porsche keert terug naar de topklasse en is het best vertegenwoordigde merk in de hoogst haalbare categorie bij de 100ste verjaardag van dit ongelooflijke evenement. We kijken allemaal uit naar de komende week en kunnen niet wachten om Yifei te steunen, terwijl hij zijn droom najaagt om de eerste Chinese overall winnaar te worden van de 24 Uur van Le Mans."

24H Le Mans 2023 #38 Hertz Team JOTA Porsche 963 foto 6

Speciale feiten over de inzet van de Porsche 963 bij de 24H Le Mans 2023 op een rijtje:

- Door Porsche Motorsport Asia Pacific is de Chinese coureur Yifei Ye geselecteerd om deel te nemen in Hertz Team JOTA #38 Porsche 963
- Porsche Penske Motorsport zet drie Porsche 963 auto's in met een kleurrijke nieuwe kleurstelling
- Het 100-jarig bestaan van de beroemde enduro valt samen met de 75-jarige viering van Porsche

24H Le Mans 2023 #38 Hertz Team JOTA Porsche 963 foto 7Porsche logo

Le_Mans_2023_event_poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS