Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

24H Le Mans 2023: op deze tv-zenders kun je de 24 uur van Le Mans live kijken

Uitgegeven door Peter Vader • 8 juni 2023 11:01

Komend weekend vindt de 24 Uur van Le Mans plaats. Zaterdagmiddag 16:00 uur is het startschot van de 91e editie van de 24 uur van Le Mans. En dus is het zaak dat je alle ontwikkelingen tijdens de race op de voet blijft volgen. Op dit moment zijn er volgens ‘streamwijzer.nl’ twee mogelijkheden om via de tv naar vrijwel alle beelden uit de 24 uur van Le Mans te kijken. Eurosport heeft de uitzendrechten van de autorace in 2023 in handen voor Nederland. Je kunt hierdoor via de zender Eurosport 1 live op tv naar vrijwel de gehele race kijken op zaterdag 10 en zondag 11 juni. Een tweede manier om naar de 24 uur van Le Mans op tv te kijken is via de televisiezender RTL 7. De zender doet ter plaatse live verslag van de start en eerste uren uit de race, inclusief commentaar van verschillende experts uit de autosport. De uitzending wordt kort onderbroken door de finale van de Champions League, maar niet getreurd: de coureurs scheuren dan door op RTL 5. Om middernacht wordt het weer van kanaal wisselen, want vanaf dan wordt de gehele race verder uitgezonden op RTL 7.

24H_Le_Mans_2023_62_autos_op_de_baan_foto_Antonin_Vincent
24H Le Mans 2023: 62 autos op de baan (Foto Antonin Vincent)

Dit jaar staan er maar liefst zeven Nederlanders aan de start van de legendarische endurance klassieker. Na zijn 24H Daytona overwinningen wil Renger van der Zande nog steeds in Europa een 24 uursklassieker winnen en dat kan er maar eentje zijn: de 24 Uur van Le Mans 2023! Met zijn Cadillac Hypercar is hij dit jaar een serieuze kandidaat voor de overall-zege. Andere Nederlandse coureurs vinden we terug in de LMP2-divisie, te weten oud-winnaar Robin Frijns, Giedo van der Garde, Tijmen van der Helm, Bent Viscaal en Job van Uitert (in alfabetische volgorde). Met deze namen van bewezen en ervaren coureurs afgewisseld met jong aanstormend talent, heeft Nederland komend weekend een aantal ‘stevige’ coureurs in de baan. De Belgen zijn nog sterker vertegenwoordigd. Spannend wat hun resultaten gaan worden in de 91e editie van de 24 Uur van Le Mans, die dit jaar zijn 100jarige jubileum viert!

Le_Mans_2023_event_poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS