Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

24H Le Mans 2023: MissionH24 viert het verleden door de weg naar de toekomst te wijzen

Uitgegeven door Peter Vader • 5 juni 2023 16:02

Racefans die de 24 uur van Le Mans 2023 bijwonen, kunnen deze week op het circuit drie voertuigen op waterstof bewonderen, die behoren tot het baanbrekende MissionH24-programma. Het programma, een joint venture tussen de ACO en Green GT, werkt aan de introductie van een waterstofklasse tijdens de 24 uur van Le Mans 2026, om waterstof populair te maken als een schoon, koolstofvrij alternatief voor fossiele brandstoffen, voor racen op het circuit en voor op de openbare weg.

MissionH24 - 24 uur van Le Mans 2023 twee autos bovenaanzicht pitstraat
Foto: Mistral Drone

MissionH24 slaat maandag zijn kamp op in Le Mans, klaar om deel te nemen aan de fantastische viering van de honderdste verjaardag van het evenement. Met meer dan 100 jaar ervaring laat raceorganisator de ACO zich niet afschrikken door het vooruitzicht om de toekomst van autorijden opnieuw uit te vinden, met klimaatverandering als een grote invloed op de nieuwe wereld van 'koolstofvrije mobiliteit'.

Vanaf dinsdag zijn de drie MissionH24-voertuigen – twee prototypes en een showcar – te zien op het circuit. Projectpartners Total Energies en Michelin zullen er elk een hosten, en de derde zal het centrale punt zijn van de MissionH24-stand in de H2 Village. Dit jaar staat een heel dorp in het teken van waterstof, wat bewijst dat het onderzoek en de ontwikkeling van MissionH24 al succesvol is geweest in het overtuigen van fabrikanten om zich te committeren aan een programma op basis van energie. Woensdag 7 juni om 16:00 uur gaat The Village officieel open.

Le_Mans_2023_programma

Displays zijn geweldig, maar auto's zijn bedoeld om in te rijden. Op zaterdag gaan beide raceprototypes de baan op. Om 12:23u biedt de LMPH2G een gelukkige passagier de kans om koolstofvrije mobiliteit uit de eerste hand te ervaren. Wie is de mysterieuze passagier? De social media zullen u het tijdig vertellen door middel van een duidelijke aankondiging. Houdt de social media en alle andere websites met berichtgeving over de 24H Le Mans 2023 dus in de gaten!

Wat betreft het nieuwste prototype van het programma, de H24 zal op zaterdagmiddag om 15:42u een ereronde rijden, in de aanloop naar de start van de race van de eeuw!

Le_Mans_2023_event_poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS