Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

24H Le Mans 2023: D'station en Tower Motorsports vervangen auto's na crash; straf voor Tower Motorsports

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juni 2023 11:26

Zowel D’station Racing als Tower Motorsport moeten het chassis vervangen na de crash tijdens de eerste vrije training van de 24H of Le Mans 2023. De Aston Martin ging bij Tetre Rouge de muur in, waarna diverse auto’s, waaronder Nicky Catsburg, de Engelse bolide konden ontwijken. Dit was echter niet het geval met de Oreca LMP2 van Tower Motorsports, dat in de kleuren van stripheld Michel Vaillant rijdt.

24H of Le Mans

Foto: FIA WEC


De beide coureurs bleven ongedeerd bij het incident, wat helaas niet het geval was voor beide auto’s. De bolides waren zodanig beschadigd dat zij tijdens de kwalificatie niet meer in actie konden komen. Beiden teambazen bevestigden tegenover Sportscar365 dat het chassis vervangen gaat worden. Volgens teambaas Tom Ferrier van TF Sport, die de operatie van het Japanse D’station runt, is het plan om een vervangend chassis vanuit de basis van het team in Engeland over te laten komen.

Tower Motorsports krijgt de beschikking over een Oreca-chassis wat al beschikbaar is op het Circuit de la Sarthe. Volgens de DS-teambaas, die de operatie runt, gaat het ongeveer 10 uur duren voordat de auto weer opgebouwd is. Overigens krijgt het team tijdens de race een straf. De auto zal in de pits 3,5 minuut stil moeten staan, omdat Thomas als schuldige werd aangewezen voor het incident. Volgens de stewards vertraagde de Tower Motorsports-coureur onvoldoende: “De stewards zien het als een factor dat de gele vlag voor bocht 6 niet op de plek was waar de coureur normaal zou kijken. Hoewel, de stewards vergeleken de telemetrie op het punt waar de voorgaande auto’s van het gas gingen en remden en in elk geval was dat voor het punt dat auto nummer 13 deze actie nam en de stewards zien dan ook dat dit bijdroeg aan het incident.”

Le_Mans_2023_event_poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS