Karting • Rotax Euro

Karter Mick Nolten vicekampioen van Europa en pakt felbegeerd ticket voor Grand Finals in BraziliŽ

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 oktober 2018 11:22

WACKERSDORF - Met het veiligstellen van het vicekampioenschap in het Europees kampioenschap Rotax Max voor Senioren won karter Mick Nolten zondag het door hem felbegeerde ticket voor de Rotax Max Challenge Grand Finals in BraziliŽ. Voor de 23-jarige Limburger uit Stein kreeg het weekeinde in Wackersdorf zo een klinkend slot.

Mick nolten Rotax Max Senior 294

Als nummer twee van Europa in de Rotax Max Senioren-klasse verdiende Mick voor het eerst in zijn carriŤre een ticket voor de Grand Finals, het jaarlijkse wereldkampioenschap voor Rotax Max-rijders. "Mijn grote doel was me te plaatsen voor de Grand Finals. Nu mag ik ernaartoe", zei de rijder van het Belgische topteam GKS Lemmens Power verheugd.

De Grand Finals wordt eind november gehouden op het International Circuit Paladino in het Braziliaanse Conde. Op de baan in het uiterste oosten van het Zuid-Amerikaanse land hoopt Mick te kunnen meedoen om de titel. "Je moet wel geluk hebben met de motorloting", wist hij. "Maar je moet met racen sowieso geluk hebben. Het is nu eenmaal een mechanische sport, er kan van alles misgaan. In ieder geval ontlopen de nieuwe Rotaxmotoren van dit jaar elkaar heel weinig. Wat dat betreft maak ik me niet zo'n zorgen over die loting."

Makkelijk wordt het hoe dan ook niet. Het WK geldt als de 'Olympische Spelen' van de kartsport. Er doen ongeveer 360 rijders uit 50 landen aan mee. Bovendien geldt de Rotax Max Senioren-klasse als ťťn van de sterkst bezette categorieŽn. "Ik laat me gewoon verrassen en ik ga mijn best doen. Ik zie het als een week vakantie, maar wel een sportieve week. Natuurlijk ga ik voor de winst, maar ik wil er vooral genieten."

Mick Nolten vicekampioen van Europa en pakt felbegeerd ticket voor Rotax Max Challenge Grand Finals in BraziliŽ

Het wordt op voorhand een fraaie afsluiter van een succesvol jaar. In zijn eerste seizoen in het Europees kampioenschap werd de snelle Limburger direct vicekampioen. Hij won de race in Kristianstad en eindigde in zowel Genk als het Oostenrijkse BrŁck op het podium. Het had zelfs heel weinig gescheeld of Mick had zondag in Wackersdorf de titel gewonnen. Maar na zijn zevende plaats in de eerste finale kreeg hij in de tweede finale in eerste instantie een tijdstraf vanwege een ingeklikte voorbumper. Na afloop bleek tevens dat zijn kart tweehonderd gram te licht was. Dat kwam hem helaas op diskwalificatie te staan.

"We weten echt niet hoe het kan. Het hele weekend was het gewicht goed en ineens klopte het niet meer. Je moet 166 kilo wegen en ik woog 165,8 kilo. Dat was heel lullig. Ik had de titel in handen. Het is gebeurd, er is helaas niets meer aan te doen." Want dankzij zijn diskwalificatie en het schrapresultaat van zijn concurrent Hannes Morin greep Mick net naast de titel. "Gelukkig ben ik nog vicekampioen geworden. Het was mijn eerste jaar dat ik op Europees niveau heb gereden, dus ik ben tevreden met de tweede plek. En dat ik een ticket heb voor de Grand Finals is natuurlijk geweldig!"

Voordat hij naar BraziliŽ gaat, rijdt hij komend weekeinde in Genk de derde en laatste ronde van het BNL-kampioenschap. Daarin gaat hij aan de leiding. "Ik moet winnen. De eerste drie staan dicht bij elkaar, maar het moet lukken!"

Mick Nolten wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
- Autodemontage Zelissen te Sittard
- ZIMEA Zekerheid in mens en arbeid
- 4 Safety Nation Geleen
- A1 Werkplan
- Pepels bv aanneming en transport
- Intertec Consultancy Stein
- Haleco Nuth

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS