Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Porsche Mobil 1 Supercup, Spielberg: Porsche Junior Matt Campbell pakt pole

Uitgegeven door Peter Vader • 9 juli 2017 02:09 • Print artikel

STUTTGART – De Australiër en Porsche Junior Matt Campbell verzekerde zich van de pole position voor de vierde ronde van de Porsche Mobil 1 Supercup, verreden tijdens het Formule 1 weekend in Spielberg. Met een tijd van 1:31.049 minuten heeft de 22-jarige Australiër, die uitkomt voor de Fach Auto Tech-groep, zich aan het einde van de kwalificatiesessie met zijn Porsche 911 GT3 Cup aan de kop van de kwalificatietabel geplaatst. Bovendien verbeterde hij de pole position tijd van vorig jaar met ongeveer een seconde.

Matt Campbell
Matt Campbell

Op de voorste startrij, naast Campbell, staat de Italiaan Mattia Drudi (Dinamic Motorsport). De huidige leider van het kampioenschap, de Duitser Michael Ammermüller, begint aan de race vanaf de derde startplaats (Lechner MSG Racing Team) in het 32 auto’s sterke deelnemersveld.

Onder een fraaie zon en een temperatuur van 29 graden Celsius had Drudi direct zijn persoonlijk, beste tijd in zijn eerste, snelle ronde gereden. Toen er halverwege de kwalificatie sessie code rood werd gezwaaid, hadden zijn rivalen moeite om zijn snelle tijd te evenaren. Toch slaagde Matt Campbell erin om de snelste ronde te realiseren. Toen zijn naam bovenaan de tijdenlijst verscheen met een tijd van 1:30.30 was zijn opwinding kortstondig. "Helaas kan ik mijn beste tijd schrappen vanwege het overschrijden van de ‘track limits’, maar gelukkig was mijn tweede snelste tijd genoeg om mij van de pole positie te verzekeren", zei een extatische Campbell. Dit is de Australiër zijn derde pole position dit seizoen!

null
Matt Campbell

Op het 4.326 kilometer lange circuit was de 18-jarige Drudi in topvorm. "Ik ben absoluut opgewonden over mijn tweede plaats op de startgrid. Samen met mijn team heb ik vrijdag de vrije training gebruikt om de juiste set-up voor het weekend te vinden. Ik ben er zeker van dat ik mijn prestatie tijdens de kwalificatie tijdens de race kan onderstrepen", verklaarde Drudi.

null
Mattia Drudi

Ammermüller was niet gelukkig na de kwalificatie: "In de laatste beslissende ronde dwong een concurrent mij in een spin… en dat was hoogst irritant! De derde positie op de grid is oké voor de race. Mijn doel is om op het podium te eindigen."

Porsche Junior Dennis Olsen (Walter Lechner Racing Team) veroverde de negende plek op de startgrid. "Om eerlijk te zijn weet ik niet wat de reden is. Mijn team gaf mij een perfect geprepareerde auto, maar nog steeds waren mijn rondetijden niet snel genoeg. Nu moet ik achterhalen wat het probleem is. De bochten van de Red Bull Ring zijn erg snel maar ook erg strak. Dat maakt dit circuit bijzonder en het geeft me hopelijk goede kansen om in de race te excelleren.”

null
Dennis Olsen

In de nieuw opgerichte Nations League, voegt het kwalificerende resultaat toe aan de spanning. Duitsland, die vertegenwoordigd wordt door Ammermüller, staat momenteel bovenaan met 60 punten. Noorwegen is tweede met 52 punten met Dennis Olsen. Groot-Brittannië staat op de derde plaats (48 punten) en Australië op vierde (40 punten).
De vierde ronde van de Porsche Mobil 1 Supercup start zondag 9 juli om 11.30 uur. Als speciale service voor de fans is er een live timing op www.racecam.de. Bovendien zendt Eurosport de race in 60 landen uit. Kijkers in Duitsland, Groot-Brittannië en Italië kunnen de Porsche Mobil 1 Supercup live op Sky TV zien.

null
Wolf Nathan (NL)

Kwalificatie Porsche Mobil 1 Supercup Spielberg:
1. Matt Campbell (AUS/Fach Auto Tech), 1:31.049
2. Mattia Drudi (I/Dinamic Motorsport), 1:31.237
3. Michael Ammermüller (D/Lechner MSG Racing Team), 1:31.253
4. Josh Webster (GB/Fach Auto Tech), 1:31.337
5. Dylan Pereira (L/Lechner Racing Middle East), 1:31.355
6. Robert Lukas (PL/Olimp Racing), 1:31.389
7. Zaid Ashkanani (KWT/MRS GT-Racing), 1:31.412
8. Daniel Cammish (GB/Lechner MSG Racing Team), 1:31.414
9. Dennis Olsen (N/Walter Lechner Racing Team), 1:31.427
10. Philip Morin (S/Martinet by Almeras), 1:31.646

Matt CampbellMEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS