Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Rebellion Racing verslaat Toyota in Austin; podium Ho-Pin Tung, tegenslag Racing Team Nederland + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 februari 2020 09:17 • Print artikel

Rebellion Racing is begonnen aan een mooie afscheidscampagne met de winst tijdens de 6 Hours of Circuit of the Americas. Het LMP1-team uit Zwitserland kondigde recent aan te stoppen met het enduranceracen, maar wil nog steeds winnen. De Rebellion R13 van Gustavo Menezes, Bruno Senna en Norman Nato startte van pole position en pakte vanuit deze positie ook de tweede overwinning van het seizoen. Toyota maakte het podium compleet.

Rebellion Racing USA

Rebellion Racing dat leidde van start tot finish pakte maar liefst 51,524 seconden voorsprong op de Toyota TS050 Hybrid van Brendon Hartley, Kazuki Nakajima en Sebastien Buemi. De LMP1 non-hybrid nam in handen van Senna tijdens de eerste stint al een voorsprong van 17 seconden en deze werd gedurende de wedstrijd alleen maar vergroot. Het zorgde er voor dat Menezes de eerste Amerikaan is die een thuisrace in de Ďalgemeneí klasse wint.

Achter de Rebellion bracht Hartley de Toyota, in een wedstrijd die nooit echt een strijd werd, als tweede over de finish gevolg door de zusterauto op plek drie met Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose Maria Lopez.

LMP2
In deze klasse was het United Autosports dat eveneens de tweede overwinning van het seizoen behaalde. Paul di Resta, Filipe Albequerque en Phil Hanson maakten de gang naar de hoogste trede van het podium. De coureurs maakten met een extra pitstop in het tweede uur vanwege handelingsproblemen met de auto. Toch pakte Di Resta de leiding weer terug in de race.

De Schot eindigde uiteindelijk 24,152 seconden voor de auto van Jackie Chan DC Racing met Ho-Pin Tung, Will Stevens en Gabriel Aubrey. De andere auto van Jota Sport eindigde als derde. Nyck de Vries bracht de auto op positie vijf naar de finish, nadat hij op versleten banden in de laatste vijf minuten nog werd gepasseerd door de Cool Racing Oreca met Nicolas Lapierre aan het stuur. De rijders van de Nederlandse Jumbo-auto kenden wat tegenslagen, waaronder een spin in het tweede uur van Frits van Eerd, die aangetikt werd. De Jumbo-Oreca viel wat terug in het veld.

Klik HIER voor de volledige uitslag.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS