Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Michelin bandenleverancier van de Hypercars van het FIA WEC

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 november 2019 20:39 • Print artikel

De ACO, de organisator van het FIA World Endurance Championship, heeft de bandenleveranciers voor de Hypercarklasse bekend gemaakt. Michelin gaat de komende drie seizoenen het rubber leveren voor de auto’s die vanaf 2020/21 de baan opgaan. Er had zich geen enkele bandenleverancier aangemeld, nadat in december vorig jaar de technische eisen van het kampioenschap bekend gemaakt werden. Michelin is geen onbekende in het FIA WEC, omdat zij ook de banden voor de LMP1 leveren.

ACO president Pierre Fillon Le Mans
ACO president Pierre Fillon: "Michelin gaat een belangrijke bijdrage leveren aan een mooi, nieuw tijdperk van het endurance racen!"

“Het FIA World Endurance Championship en in het bijzonder de 24 uur van Le Mans, hebben nu al vele jaren geprofiteerd van Michelins technische expertise en baanbrekende inzichten in ontwikkeling”, zegt ACO-president Pierre Fillon. “Als leverancier van de nieuwe Hypercarklasse, gaat de Franse fabrikant een belangrijke bijdrage leveren aan een mooi nieuw tijdperk van het endurance racen.” De manager van de motorsport afdeling van Michelin, Scott Clarke, ziet vele interessante uitdagingen op zich afkomen met de komst van de Hypercarklasse.

“We zijn blij om geselecteerd te zijn als de bandenleverancier voor de nieuwe Hypercar-categorie van het FIA World Endurance Championship. Het stelt Michelin in staat stelt om toegewijd te blijven op het hoogste niveau van het endurance racen, waar ons merk al meer dan 20 jaar excelleert. De nieuwe Hypercar-categorie, voertuigen die gelijk staan aan exotische supersportwagens, biedt ons nieuwe en bijzonder interessante uitdagingen en stelt ons in staat om het partnerschap te versterken met exclusieve autofabrikanten. Zoals altijd is ons doel om banden te ontwikkelen die het hoogste niveau aan prestatievermogen leveren en die gedurende hun levensduur heel consistent zijn. Aanvullend daarop kijken we uit naar het brengen van nieuwe innovaties die duurzame oplossingen biedt voor de klasse, die compleet in lijn is met de strategie van de Michelin-groep.”

Goodyear, die recent terugkeerde naar de LMP2-klasse van het kampioenschap, heeft ook haar interesse getoond om banden te leveren voor de Hypercars en schijnt ook een aanbieding gedaan te hebben.

Michelin Hypercar tyres 2020

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS