Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jenson Button: "Het maakt niet uit hoeveel jaar je in de Formule 1 geracet hebt en wat je bereikt hebt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 juni 2018 06:47 • Print artikel

Jenson Button debuteert dit weekend in de LMP1-klasse van de 24 Heures du Mans. De voormalig F1-coureur gaat samen met Mikhail Aleshin en Vitaly Petrov in de BR Engineering BR1-AER rijden. De Brit ziet een langer verblijf in het enduranceracen wel zitten en het stoeltje bij het Russische team kan hem daarbij goed voorbereiden op de regels die in 2020/21 haar intrede doen.

Toro Rosso

“Ik denk dat door het werken met een fabrikant en Le Mans doen, het niet uitmaakt waar je vandaan komt”, zegt Button tegen Sportscar365. “Dus dat het niet uitmaakt hoeveel jaar je in de Formule 1 geracet hebt en wat je bereikt hebt, omdat ze willen dat je endurance-ervaring hebt. Dit is fantastisch, maar ik kom hier voor de uitdaging en het beste werk te leveren wat we kunnen.”

De coureur is tegenwoordig in dienst van Honda en een stap naar het endurance-racen in Amerika met Acura leek logischer dan met SMP Racing naar Le Mans. “Ik dacht er wel aan”, zegt de 38-jarige, “Maar mijn doel was de Super GT in Japan. Voor mij zijn de auto’s gaaf en de competitie is fantastisch. Ik werk voor Honda. Ik ben een ambassadeur voor Honda, dus het kwam perfect uit. We hebben de Acura in de IMSA, maar ik heb het gevoel dat de competitie in Japan zo gaaf is. We leiden het kampioenschap na drie races. En toen kwam de kans voorbij om hier te racen. Ik sprak met een van mijn vrienden die bij alle tests was waar de BR1 reed en zei: ‘Gast, het ziet er fantastisch uit’. Ik belde het team en ze waren geïnteresseerd in mij om me in Magny-Cours in de auto te krijgen en nu zijn we hier.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS