Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ford overweegt de stap naar de hypercars: "Het geeft ons de kans om met onze GT..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 april 2019 14:03 • Print artikel

Ford gaat mogelijk deelnemen met een hypercar aan het FIA World Endurance Championship. Dit moet gaan gebeuren met een evolutie van haar huidige Ford GT. De autofabrikant heeft onthuld dat ze de intrede overwegen, nu ook hypercars die op een straatauto zijn gebaseerd mogen deelnemen, waar dit voorheen alleen was voorbehouden aan look-alike prototypen.

null

“Vorige maand was er een erg interessante ontwikkeling, toen we hoorden wat er gebeurde met de hypercar regels”, aldus Ford Performance Motorsports directeur Mark Rushbrook tegenover het Engelse Autosport. “Het geeft ons de kans om met onze GT, gebaseerd op een straatauto, in deze klasse te rijden. Het is iets waar we nu naar kijken en we bekijken of het voor ons een logische stap is om deel te nemen.” De Amerikaan zegt echter dat er nog geen besluit is genomen en Ford haar autosporttoekomst nog steeds aan het uitwerken is.

Ford was overigens betrokken bij de ontwikkeling van de regels voor de hypercarklasse, maar heeft altijd de wens te kennen gegeven voor gemeenschappelijke regels tussen het WEC en het IMSA Sportscar Championship. Rushbrook zei al eerder dat er nog geen besluit was genomen over de toekomst van de Ford GT’s na het 2018/19-seizoen van het WEC en over het IMSA seizoen na 2019. Ford Motorsport lijkt nu dus toch eens stap te willen nemen, alhoewel een deelname met een semi-fabrieksteam ook niet wordt uitgesloten met een partij als Ganassi of Multimatic.“In de komende maanden nemen we de beslissing over wat we gaan doen met onze GT-raceauto’s”, zegt Rushbrook. “Gaan we door met ze zelf in te zetten of gaan we ze op een andere manier ondersteunen in de racerij, of verkopen we ze aan private teams die ermee gaan racen?” Met de aanpassing van de regels rond de prototypen, heeft dit ook zijn impact op het GT-programma, vertelt de directeur. “We houden van het sportscar racen en we gaan zien wat het in de toekomst gaat worden”, aldus de Amerikaan. “Het begrijpen wat de toekomst inhoudt is bepalend voor ons en heeft invloed op de wijze van inzet van onze huidige GT-auto’s.” Overigens heroverweegt Ford haar gehele autosportprogramma, waarbij ze bestuderen of ze ook in de Formule E, de Daytona Prototypes of in het World Rallycross Championship willen stappen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS