Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Fernando Alonso vindt het niet eerlijk: "Mensen praten altijd over Toyota’s dominantie, maar SMP en Rebellion..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 oktober 2018 15:21 • Print artikel

Fernando Alonso denkt niet dat de Toyota sneller is dan haar rivalen in het FIA World Endurance Championship. Hij benadrukt dat het voordeel van de Japanse LMP1-bolide vooral komt door de ‘perfecte’ uitvoering van de race.

Fernando Alonso


Dit weekend werd de Equivalence of Technologie (EoT) aangepast, waardoor de Japanse auto’s minder snel moesten zijn in Fuji. Ondanks dat bleef de Toyota TS050 Hybrid dominant en wonnen ze met een 1-2 met vier ronden voorsprong op de privéteams. Daarmee is er weinig veranderd ten opzichte van de vorige race in Silverstone, waar ze ook veel sneller waren.

Volgens Alonso komt het dus niet door de snelheid dat zijn auto beter presteert dan de SMP Racing en Rebellion Racing. “Mensen praten altijd over Toyota’s dominantie, maar SMP en Rebellion reden dezelfde tijden als ons", zei Alonso tegen het Engelse Autosport. “Zij hebben in vier maanden tijd een auto ontwikkeld en rijden dezelfde tijden als de Toyota dat al tien jaar aan het ontwikkelen is. Dat vind ik niet eerlijk, maar ze hebben het voor elkaar gekregen."

“Bij andere races verloren zij drie of vier minuten tijdens de pitstops en dan eindigen ze nog drie of vier ronden achter ons. Het lijkt er op dat Toyota alleen racet, maar dat is het resultaat van een race die perfect is uitgevoerd.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS