Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

DragonSpeed wil antwoorden na crash Pietro Fittipaldi: "Totdat we snappen wat er gebeurd is, gaan we niet rijden..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 mei 2018 16:20 • Print artikel

DragonSpeed keert niet terug met haar BR Engineering BR1 LMP1-bolide tot duidelijk is waarom het ongeluk met Pietro Fittipaldi plaatsvond. De Braziliaan brak beide benen, nadat de auto in Eau Rouge keihard de bandenstapel in ging tijdens de 6 uur van Spa, meetellend voor het FIA World Endurance Championship.

DragonSpeed BR1 LMP1

De kleinzoon van Emerson Fittipaldi werd naar het ziekenhuis in Luik gebracht en daar geopereerd. Bij de impact raakte de Dallara dusdanig zwaar beschadigd dat het Amerikaanse team haar LMP1-programma moet heroverwegen. Wat slecht nieuws is voor het team waarvoor ook Renger van der Zande rijdt.

“Voor nu is het geparkeerd tot we weten wat er gebeurd is”, zei teambaas Elton Julian tegen het Amerikaanse Sportscar365. “Al geven ze mij morgen een hagelnieuwe, ik wil nog steeds weten wat er gebeurd is. De volgende persoon die de auto rijdt ben ik zelf. Ik zet mijn coureurs niet in de auto totdat ik hem zelf heb gereden en hem vrijgeef. Ik kan mensen in mijn team niet gewond laten raken. Dit is nooit eerder gebeurd.”

Toch wil Julian niet direct bevestigen dat het een probleem met het stuur was, welke werd veroorzaakt door een fout in de elektronica. Toch zegt de teambaas wel dat hij enig idee heeft wat de oorzaak was van de crash van Fittipaldi. Het gerucht gaat dat het team sinds de levering van de auto chronische, elektronische problemen heeft met de LMP1.

“Het is wel duidelijk, het is makkelijk om te zien wat er gebeurd is. Maar waarom gebeurde het?”, zei Julian. “Totdat we begrijpen wat er gebeurd is, gaan we niet rijden met een auto. De auto is niet door DragonSpeed gebouwd. Ik kocht hem van een behoorlijk grote onderneming.” Tijdens de race schoot er nog één van de BR Engineering BR1’s af in Eau Rouge. Met twee zwaar beschadigde auto’s lijkt Dallara toch wel tegen een probleem aan te lopen richting de 24 uur van Le Mans. Op dit moment zijn er namelijk geen reserve monocoques beschikbaar.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS