Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ByKolles wil na de komende 24 Uur van Le Mans tweede auto inzetten tot aan het einde van het superseizoen!

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 april 2018 18:56 • Print artikel

ByKolles wil na de 24 Uur van Le Mans met twee auto’s de rest van het seizoen rijden. Teambaas Manfredi Ravetto heeft dat tijdens The Prologue onthuld. De line-up van de tweede auto is echter nog onbekend voor de wedstrijd op Silverstone. De Enso CLM P1/01 Nismo moet tot en met de tweede 24 Uur van Le Mans in het hele superseizoen 2018/19 gaan rijden. De inschrijving moeten echter nog de ACO Selectie Commissie passeren voor Le Mans, mocht men een tweede auto daadwerkelijk inzetten.


“Na Le Mans gaan we met een tweede auto racen”, vertelde Ravetto aan Sportscar365. “Hoe meer jongens we om ons heen hebben, hoe beter het is en hoe meer keus we hebben.” ByKolles heeft de afgelopen maanden vele coureurs hun LMP1 laten testen, waardoor men ook heel veel informatie heeft gekregen over de aerodynamische- en de motoren upgrade.

De coureurs die voor het team testten waren onder andere Marco Bonanomi, Tom Dillmann, Rene Binder, Paolo Ruberti, Ling Kang, Edoardo Liberati, Mikael Grenier, samen met de gebruikelijke coureurs Oliver Webb, Dominik Kraihamer, James Rossiter en Pierre Kaffer. Tijdens de test op Paul Ricard kwamen Bonanomi, Dillman, Binder, Kang, Webb en Kraihamer in actie.

“Alle jongen die we getest hebben, hebben een soort van prioriteit,” legde Ravetto uit. “We gaan geen coureurs laten racen die we niet hebben getest. We hebben nog een significant en intensief testprogramma te doen.” Op dit moment is alleen Oliver Webb als coureur bevestigd, maar de verwachting is dat de lineup binnen twee weken wordt afgerond.

De voormalig teambaas van Caterham in de Fromule 1, is er van overtuigd dat de LMP1 op dit moment de klasse is om in te stappen, nu alleen de fabrieks Toyota’s nog in deze klasse rijden. “We geloven persoonlijk dat het het juiste moment en de juiste plek in het WEC LMP1 is, om aanwezig te zijn,” zei Ravetto. “Het kan veranderen in een erg, erg mooi en populair kampioenschap. Deze auto’s zijn echt fantastisch. Hoe meer auto’s, des te meer coureurs en nog meer teams, daar houden de fans van!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS