Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Bentley bevestigt deelname aan de Total 24 Hours of Spa met maar liefst vier auto's met als doel: winnen!

Uitgegeven door Peter Vader • 2 maart 2019 21:11 • Print artikel

Bentley Motorsport heeft een indrukwekkende line-up voor zijn coureurs onthuld voor de Total 24 Hours of Spa van dit jaar (25-28 juli), waar het Britse merk nog eens twee auto's aan zijn reguliere selectie zal toevoegen, omdat het prestigieuze Britse merk de hoogst haalbare prijs in GT3-races najaagt. De hernieuwde aanval valt samen met het 100-jarig jubileum van het merk Bentley, dat in 1919 in Londen werd opgericht en nu tot de belangrijkste premium autofabrikanten ter wereld behoort. Na de lancering van zijn tweede generatie Continental GT3, heeft het merk nu zijn zinnen gezet op de overwinning in de Belgische Ardennen.

Bentley Continental GT3

Om dit te realiseren, zal het Britse merk een kwartet van Pro-klasse auto's inzetten, wat een aanzienlijke hoeveelheid vuurkracht toevoegt aan zijn bestaande arsenaal. De inschrijvingen gaan de strijd aan met de nummers #107, #108, #109 en #110, waarbij de symbolische 100 het honderdjarige bestaan ​​van Bentley typeert. Twee van de rijderscombinaties - de # 107 en # 108 - zullen de volledige Blancpain GT Series Endurance Cup en Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli gaan rijden, waarvan de Total 24 Hours of Spa het belangrijkste evenement is. Steven Kane, Jules Gounon en Jordan Pepper zullen de #107-auto van de het team besturen en daaarmee voortborduren op een reeks van al behaalde, sterke resultaten op het internationale toneel. De zusterauto #108 betreft de terugkeer van twee al erg lang actieve Bentley Boys in de vorm van Andy Soucek en Maxime Soulet, terwijl een derde coureur te zijner tijd nog zal worden aangekondigd. Dit volgt op het vertrek van Vincent Abril, die ervoor heeft gekozen om nieuwe kansen te verkennen in 2019 na vier seizoenen het Britse merk te hebben vertegenwoordigd.

Er zullen drie coureurs afkomstig uit de Bentley Motorsport-familie een auto delen, waarbij Seb Morris, Callum Macleod en Rodrigo Baptista de goedkeuring om deel te nemen hebben gekregen voor de 24-uurs race van juli. Morris en Macleod hebben allebei het klantenteam 'Team Parker Racing' van Bentley vertegenwoordigd, terwijl de in BraziliŽ geboren Baptista een Continental GT3 rijdt voor K-PAX Racing in de Blancpain GT World Challenge America.

De vierde inschrijving van Bentley bevat een line-up van succesvolle GT-sterren, met Markus Palttala, Alex Buncombe en Lucas Ordonez, die tesamen een team gaan vormen dat heel veel potentieel heeft. Palttala is al een winnaar van de Total 24 Hours of Spa toen hij in 2015 zegevierde tijdens het evenement. Hij brengt een schat aan Blancpain GT-serie-ervaring mee voor de Bentley-ploeg. Buncombe en Ordonez reden allebei een lange periode met het merk Nissan, waar ze een reputatie hebben opgebouwd als zijnde snelle, betrouwbare en intelligente teamgenoten. Buncombe heeft ook een Blancpain Endurance Series-titel (2015) en een GT4-klasseoverwinning in de Total 24 Hours of Spa (2011) op zijn cv staan.

Bentley zal dit rijtje rijders het volle vertrouwen geven terwijl het op jacht gaat naar zijn eerste overwinning in de Belgische Ardennen, en tevens de eerste voor een Brits merk in meer dan drie decennia. Het kwam wanhopig dicht bij het veiligstellen van glorie in 2017, toen de #8 Continental GT3 van Soucek, Soulet en Abril slechts 11 seconden tekort kwam voor de overwinning.

De voorbereidingen voor de Total 24 Hours of Spa van dit jaar beginnen op maandag 22 juli, met de eerste baanactie op de volgende dag. De festiviteiten gaan door op woensdag 24 juli met de jaarlijkse parade naar het stadscentrum van Spa, direct gevolgd door de training en kwalificatie op donderdag en vrijdag (25/26 juli). De race zelf wordt verreden op zaterdag en zondag (27/28 juli). Een heleboel spannende ondersteuningsseries zullen voorafgaan aan het hoofdevenement, terwijl verder entertainment - inclusief de Fan Zone en het muziekconcert - tijdens de on-track wedstrijd zal lopen.

Voor Bentley ligt de focus echter duidelijk op het circuit. Met zijn vier sterke teams heeft het Britse merk de intentie uitgesproken om te vechten voor de beste plek op 's werelds grootste en meest competitieve GT3-evenement.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS