Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Alpine gebruikt F1 techniek voor LMHd! In 2024 naar het FIA WEC: "Door zowel in de Formule 1 als endurance deel te nemen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 oktober 2021 08:14 • Print artikel

De Franse autofabrikant Alpine stapt vanaf 2024 in het FIA World Endurance Championship met een LMDh. De auto gaat ontworpen worden op basis van een Oreca-chassis en het bedrijf gaat zelf de motor ontwikkelen in Viry-Châtillon. Bij de ontwikkeling van de motor gaat Alpine ook gebruik maken van de ervaringen uit de Formule 1.Dat is overigens niet het enige want ook de kennis in Enstone gaat ingezet worden voor de aerodynamica van de nieuwe auto. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de technische expertise van zowel Signatech als het Alpine F1 Team. Met Signatech behaalde het merk al de nodige successen in het endurance racen. Zo werden titels behaald in zowel de European Le Mans Series en het FIA World Endurance Championship.

Daarboven op komen ook nog drie LMP2-overwinningen met de 24 uur van Le Mans in 2016, 2018 en 2019. Dit jaar stond Alpine samen met Signatech op het podium in de nieuwe Hypercar-klasse. Het is bedoeling dat de combinatie tot en met de introductie van de LMDh actief blijft in het FIA WEC. Het plan is om vier jaar te gaan rijden met de LMDh.

“Het Alpine Endurance programma onderschrijft de toewijding van het merk en de ambitie in de motorsport”, aldus Alpine CEO Laurent Rossi. “Door zowel in de Formule 1 als endurance deel te nemen, gaat Alpine een van de zeldzame racemerken worden die vertegenwoordigd is in twee sleutel disciplines van de motorsport. We gaan het beste halen uit de Formule 1 en endurance door technische en technologische synergiën, om een voordeel te verkrijgen ten opzichte van de prestigieuze tegenstanders.”

Bij Sigantech is men eveneens opgetogen met de verdere voortzetting van de samenwerking tussen de twee bedrijven. “Het is met grote trots dat Signatech is gekozen door Alpine voor de komst van haar LMDh”, aldus Philippe Sinault, directeur van het Signatech Alpine Team. “Dit vertegenwoordigt het hoogtepunt van een gezamenlijk project dat acht jaar geleden begon. Meer dan ooit hebben we grote ambities en zijn we blij om deze samenwerking naar een andere dimensie te brengen. Na het hebben van een 32-jarige carrière in de motorsport, kan ik niet wachten op het uitdagen van de prestigieuze fabrikanten op de planeet, met Alpine, een merk dat passie overdraagt en alleen leeft voor overwinningen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS