Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Alexander Wurz gepensioneerd, maar toch reservecoureur voor Toyota

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 april 2016 13:47 • Print artikel

Alexander Wurz ging na het seizoen 2015 met pensioen, nadat hij de afgelopen jaren in het FIA World Endurance Championship voor Toyota reed. Toch blijft de snelle Oostenrijker reservecoureur en onofficieel testcoureur voor het Japanse merk.

Toyota Worldchampion TS040 HYBRID in FIA World Endurance Championschip

Toyota heeft namelijk onthuld dat de 42-jarige in actie komt, wanneer één van de zes vaste coureurs niet in actie kan komen tijdens de legendarische wedstrijd in juni van dit jaar. “Als er iets gebeurt met een van onze coureurs, en zetten we Alex in. Hij heeft al een beetje getest, omdat we zijn ervaring wilde gebruiken en het ons helpt met de rotatie van de coureurs wanneer we aan het testen zijn.”

Toch benadrukt de Fransman dat het geen officiële positie is en dat de reserve alleen ingezet kan worden bij force majeur en met toestemming van de officials. Zo kreeg het team uit keulen vorig jaar toestemming om Kamui Kobayashi in te zetten tijdens de testdagen, toen Kazuki Nakajima was uitgevallen na een ongeval in Spa-Francorchamps.

Ondertussen bevestigt Alex Wurz dat hij een 'gepensioneerd' coureur is en dat hij in een nieuwe rol bij Toyota is, ondanks dat hij nog deelnam aan de 24 uur van Daytona.

Koopjedeal


De beste dagdeals met grote kortingen! Elke dag nieuwe dagaanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer hier van hoge kortingen op deze koopjes. Bekijk de dagaanbiedingen van vandaag! Kijk HIER of er iets bijzit voor je!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS