Karting • Karting Diversen

Zwarte handen voor Jos Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 mei 2012 14:14 • Print artikel

Jos Verstappen stopt momenteel alle tijd en energie in de loopbaan van zijn zoon Max. Ondanks dat de voormalig F1-coureur nog steeds een flink potje gas kan geven, gaat primair de aandacht naar Verstappen junior. Ook Jos schuwt daarbij een paar zwarte handen niet en sleutelt mee. Zij staan aan de vooravond van de volgende meeting.

Max Verstappen

Zo maakt Max Verstapen zich op voor de volgende krachtmeting. Ditmaal is hij samen met zijn vader en het Intrepid team in Val D'Argenton in Frankrijk. De weersverwachtingen voor deze WSK-meeting zien er niet goed uit. Dus dat kan weer een loterij opleveren. RaceXpress.nl polste een goed gemutste Jos Verstappen. “Overleggen, sleutelen, en wat coachen, maar het gaat perfect. Max is ver voor zijn leeftijd en is een zekerheidje. Ik moet je eerlijk zeggen dat Max er altijd bij zit. Toch moet het zo hard mogelijk gaan en moet je de wedstrijd naar je hand kunnen zetten, maar er zijn meerdere die snel zijn. Helemaal hier op deze baan, waar de verschillen klein zullen zijn."

De vorige WSK verliep wisselend. Nadat Max opperachtig was in de kwalificatie en in alle heats, vloog hij in de finale, terwijl hij aan de leiding lag over een plas naast de baan. Bij het oprijden van de baan werd hij er bewust weer afgezet. “Het is nooit fijn als je van de baam geduwd wordt, en dan nog hebben we de schade kunnen beperken. We staan twintig punten achter. Met dit puntensysteem is dat makkelijk in te halen. Vorig jaar, dat weet je mistte Max ook een race, maar won hij verder bijna alles en werd hij ook kampioen.”

Toch ligt er een valkuil op weg in Val D'Argenton. het wegdek is het wegdek niet optimaal en dat betekent een aanslag op de banden. Ook dat weet Verstappen. "Ik ben hier ooit 12 of 13 jaar gelden met Fnnny Schmitz geweest. Het asfalt is anders, er is veel bandenslijtage. Er ligt heel grof asfalt. De balans in de kart moet goed zijn om hard te gaan. Maar ik heb altijd vertrouwen in Max. Hij zit er altijd bij...."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS