Karting • Karting Diversen

VAS race 6: Spanning ten top in Max Pro op Karting Genk

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juni 2006 12:26 • Print artikel

De zesde VAS race stond in het teken van Oranje. Uitschakeling van het Nederlands elftal was een feit, ondanks de aanmoedigingen van het team van Verstappen en Pex. Coureurs Max Verstappen en Yorrit en Yard Pex reden met feloranje karts. Waar het elftal van Van Basten het afliet weten, scoorden Max Verstappen en Yorrit Pex wel.

Oranjekoorts, ook in de karting


Rotax Max Juniors

Yorrit Pex was oppermachtig bij de Rotax Max Juniors en won alle drie heats. Nicolas Claes uit het De Feyter team werd keurig tweede. Om de derde positie werd hevig gevochten. Rick Huiskens trok aan het langste eind en greep daarmee de derde podiumplaats.

Heftige strijd!

In de Rotax Max Seniors was er een heftige strijd te zien. Ondanks afwezigheid van teambaas Wim Eyckmans, die bij het EK actief was, stonden zijn rijders bovenaan de tabellen. Steve Vandeputte pakte een mooie overwinning voor Tom Stevens. Nicolas de Zutter (Schepers Racing Service) eindigde als 3e voor Joram van Winkel en Yard Pex.

Maik Barten en Pieter Scheefhals in actie

Maik Barten reed net als Pieter Scheefhals ter voorbereiding van het EK Rotax Max op een DD-2. Barten op een Swiss-Hutless chassis ging als een kogel en won alle drie heats voor Scheefhals op zijn nieuwe Kombikart, die naarmate de dag vorderde de snelheid erin kreeg. ‘Motorduivel‘ Rudy Lemmens eindigde uiteindelijk als derde. Lemmens miste de kwalificatie nadat hij in de ochtend met de motor een snelheidsrecord verbrak om op tijd op het circuit te verschijnen. Dat ronderecord werd verbroken, maar een oplettende diender zorgde ervoor dat Lemmens de kwalificatie moest missen.

De Gentlemen klasse

In de Gentlemen Pro ontstond een gaaf gevecht om de winst. Sani Sazlik won voor Luc Busschots en Rob van Rompaey. Max Verstappen tenslotte won met overmacht de klasse Mini Juniors. Achter de kersverse Champ was er een schitterend gevecht van zes coureurs op de resterende podiumplaatsen. Stijn Witters deed dat het beste en eindigde als tweede voor Gianni Scoponi.

Start van de Mini's

Kort na de laatste race pakte donkere wolken samen boven het circuit in Genk. Een voorbode van een donkere avond voor het Nederlandse voetbal volgde. De zomerstop valt in, maar aanstaand weekend, 2 Juli organiseert Karting Genk, de jaarlijkse mechanieker / recreatie race. Ook deelnemen aan het evenement? Kijk voor meer info op: www.kartinggenk.be.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS