Karting • Karting Diversen

Topequipe Zanardi Racing Team Holland presteert sterk met podiums tijdens NK IAME X30 op RaceWay Venray

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juli 2018 12:24 • Print artikel

VENRAY - Mede dankzij de korte lijnen met de fabriek van Zanardi, is het Zanardi Racing Team Holland één van de Nederlandse topteams waarvoor karters graag rijden. Daan Steenman uit Oosterblokker en Kevin Stehouwer uit Strijen bewezen afgelopen weekeinde in Venray dat zij betere rijders worden bij het team. Beiden presteerden uitstekend door tijdens de derde ronde van het Nederlands kampioenschap X30 voorin mee te doen. Zij zorgden voor een één-tweetje in het Rookie-klassement. Bovendien reden ook Senna van Soelen bij de X30 Cadet en Dani Prins bij X30 Junioren knap naar het podium. Het toont aan dat de renstal van Richie Broeders en Leen Stehouwer zich bij de topteams van Nederland mag rekenen.

Daan Steenman en Kevin Stehouwer


Daan (16) presteerde het ondanks een uitvalbeurt (DNF) in de eerste race nog als vijfde te finishen in de finale van de X30 Senioren. Zijn teamgenoot Kevin deed het in dezelfde klasse zelfs nog beter. De veertienjarige coureur werd heel knap tweede. Ook hij had te maken met een DNF. Dat zij toch nog voorin eindigden, zei wat over hun capaciteiten. Zeker ook omdat het NK voor het eerst het nieuwe en technisch pittige Limburgse circuit aandeed.

“Ik moest vanaf de zevende plek starten in de finale. Dan helpt het wel als je recht achter Joey van Splunteren (topper in de klasse) start”, zei Kevin. “Hij rijdt altijd lekker naar voren. En je moet op het juiste moment op de juiste plek zijn. Dan kom je er wel.”

Dat bleek dan ook, want een opmars van zeven naar twee in de prestigieuze en sterk bezette IAME X30 Seniorenklasse is geen sinecure. Kevin was gedreven goed te presteren na zijn uitvalbeurt in de tweede race van het weekeinde. “Ik zat er wel doorheen na de eerste twee races, maar ik wilde per se goed presteren in de finale. Zeker na die DNF. Ik wist: de uitslag in de finale bepaalt uiteindelijk je succes in het weekend.”

Dat gold uiteraard ook voor Daan. Zijn vijfde plaats was eveneens knap na zijn uitvalbeurt in de eerste race. Toch was hij niet helemaal tevreden. “Zonder die DNF was ik verder naar voren gefinisht in de finale”, zei hij. “We hebben in ieder geval altijd de snelheid met de Zanardi. Dat is wel lekker. Jammer genoeg hebben we niet altijd geluk. Maar we steken er veel energie in om het voor elkaar te krijgen en dan kom je er wel. Dat we snel zijn, hebben we in de finale wel bewezen.”

Daan, die in zijn race-activiteiten gesteund wordt door Groot Techniek, Heibedrijf Steenman en Ardy Broers, had met zijn vijfde plaats in ieder geval de schade beperkt gehouden. Vorig jaar eindigde hij als derde in het eindklassement bij de Senioren. Dit jaar wilde hij die prestatie evenaren. Door wat tegenvallers wordt dat moeilijk, maar opnieuw een podiumplaats moet lukken. Hij zit bij een topteam om dat te verwezenlijken. “En een racewinst is zeker te weten ook nog mogelijk.”

Zanardi Racing Team Holland

Bij Zanardi Racing Team Holland, gelieerd aan het fabrieksteam in Italië, wordt er alles aan gedaan om hem en Kevin zo goed mogelijk te ondersteunen. Daan: “De service vanuit de fabriek is geweldig. Onderdelen zijn binnen twee dagen binnen. Het frame is ook heel goed en de begeleiding die ik bij het team krijg, is top.”

Ook Kevin is heel goed te spreken over het team. “In de winter reed ik voor het eerst met het frame. Ik moest even wennen omdat ik daarvoor op een Exprit reed, maar na wat oefenen kon ik er beter mee omgaan dan met de Exprit. Hij ligt echt heel erg fijn op de baan. En remmen doet-ie fantastisch, een stuk beter dan een OTK-kart. Je kunt veel beter aanvoelen of de remmen blokkeren of niet. Verder werken bij het team heel leuke mensen. Ook kan ik trainen met fabrieksrijder Kas Haverkort. Van hem kan ik heel veel leren. Een beter team kan ik me niet wensen!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS