Karting • Karting Diversen

Team in the spotlights: Team Koene

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 mei 2008 08:31

Team Koene/Koene Racing is na een korte pauze terug aan het front met een equipe van jonge rijders. “De coureurs in kwestie beschikken over veel potentie en talent”, zegt Martijn Koene, zelf ooit succesvol coureur. Martijn Koene leek een gouden toekomst tegemoet te gaan. In 1987 versloeg Koene de toen nog kartende en later bekende F1-ster Michael Schumacher in een direct duel. Koene werd Noord-Europees kampioen voor Schumi. In 1988 won Koene het Europees kampioenschap karting in de Intercontintaal A, terwijl ook in 1990 een Europees kampioenschap aan zijn lijst werd toegevoegd. Met een indrukwekkende CV volgde direct een stap naar de autosport; de Formule Ford.

Team Koene, hier met de rijders voor het DKM

Helaas voor hem kon Martijn Koene indertijd, vanwege een niet groot genoeg draagvlak (lees: budget) zijn formuleloopbaan voortzetten, waar leeftijdsgenoten zoals Schumacher, Jarno Trulli en anderen wel de Formule 1 bereikten. Koene koos voor een racing team en was jarenlang tuner voor het succesvolle Tonykart fabrieksteam. Anno 2008 heeft Koene een talentvolle groep jongelingen, samen met Jan Moorman, onder zijn hoede. Zij richten zich op de KF3-klasse.

Martijn Koene: "Ik heb een leuke mix van jonge talenten, die we gaan klaarstomen. Een aantal heeft ervaring in de KF3, maar het merendeel nog niet. Het eerste succes hebben we overigens al behaald. Wim Dijkman haalde zo al zijn eerste winst in de BNL karting-serie, maar ook de rest van de jonge rijders gaat per race met stappen vooruit en zullen zich binnenkort ook in de strijd gaan mengen."

"Er gaat komende tijd hard getraind worden om de rijders op een nog hoger niveau te brengen. Over de goed sturende Tonykarts zijn wij zeer te spreken, de Vortex motoren worden door ons nog verder door ontwikkeld op de testbank om de preformence verder te verhogen. Het ziet er goed uit", aldus Koene.

Team Koene richt zich op het Duits, het Europees, BNL- en races voor het Nederlands kampioenschap.

Drivers line-up 2008 Team Koene:
1. Bob Lucke (KF2)
2. Wim Dijkman (KF3)
3. Victor Makau (KF3)
4. Ricardo Hofman (KF3)
5. Lukas Machunskas (KF3)
6. Sam Looijenstein (KF3)
7. Nigel van der Slik (KF3)
8. Timothy van de Bijl (Rotax Max Senior)
9. Domenico Slagmolen (MiniMax)
10. Fabian Maier (D) (KF3)

Bekijk eens de goedverzorgde website van Team Koene

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS