Karting • Karting Diversen

Superkarts op Zandvoort: Podium Priscilla Speelman, Danny Stokman aanwinst

Uitgegeven door Mathijs Rietman • 16 augustus 2010 17:47 • Print artikel

ZANDVOORT - De coureurs in de International Superkart Series lieten met hun indrukwekkende gastoptreden een uitstekende indruk achter op het Circuitpark Zandvoort. Onder de rijders stonden onder andere regerend Europees kampioen Gavin Bennett en ISS-kampioen Robert Chilcott aan de start alsmede een continent talentvolle Nederlanders. De races werden gewonnen door buitenlandse deelname: Gavin bennett uit Engeland en Peter Elkmann uit Duitsland. Priscilla Speelman ontpopte zich echter tot grote smaakmaakster. De jongedame reed zich tussen de Europese top tweemaal naar het podium. Ook Danny Stokman, die sinds kort in de Superkarts racet, kende een goed weekend.


De Brit Gavin Bennett zegevierde op zaterdag in de International Superkart Series voor zijn landgenoot Lee Harpham. Al moest hij wel alles doen om de snelle dame Priscilla Speelman achter zich te houden. Speelman presteerde uitstekend en legde beslag op de laatste podiumplaats. Op de vierde plaats eindigde de sterk rijdende Danny Stokman, terwijl Anthoin Sellies zich naar een tiende plaats reed. De overige Nederlanders Marcel Maasmann, Raymond Gorissen, Marcel Gorissen en Jan Bakker zagen de finishvlag niet. Maasmann tot nu toe de snelste Nederlander in dit veld moest met een lekke band de strijd opgeven.


De tweede race van de International Superkart Series verreden op Zandvoort gaf een ander beeld. De Brit Gavin Bennett pakte gelijk de leiding, maar Lee Harpham wist al vroeg in de race de koppositie over te nemen. Priscilla Speelman begon sterk aan de race en kreeg aansluiting bij de twee koplopers. Priscilla kon ten koste van harpham op klimmen naar de tweede plaats, en op jacht gaan naar de koploper Gavin Bennett. Met nog vier ronden te gaan viel Bennett op het rechte stuk stil met zijn superkart. De jongedame nam vervolgens het roer over. Peter Elkmann was ondertussen opgeklommen naar de tweede positie. Speelman kreeg last van verkeer waar Elkmann van profiteerde en de eerste plaats over nam. Ondanks sterk aandringen van Priscilla Speelman kon Peter Elkmann de eerste plaats in handen houden, al bedroeg het verschil minder dan een zucht adem. Ook Danny Stokman reed zich aardig in de kijker. Na jarenlang karting in de 125cc schakelkarts heeft hij zijn weg gevonden naar de Superkarts.


Al met al een geweldig optreden van de Superkarts, waarbij de organisatie van de Superkart serie zelfs de decibellen wist terug te dringen. "Na deze lange afwezigheid van de superkarts op het Circuitpark Zandvoort, waarbij de superkarts aangetoond hebben aan de geluidslimiet van het circuit te kunnen voldoen, is de kans groot dat in 2011 de superkarts zeker weer aanwezig zullen zijn", liet een enthousiaste Henk Hali optekenen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS