Karting • Karting Diversen

Ricardo Oude Weernink (OW Karting) wil met IAME-motoren concurrentie bieden in de schakelkart

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 oktober 2018 09:54 • Print artikel

BORNE – Een KZ2-motor van IAME? Als het aan Ricardo Oude Weernink ligt, worden die komend seizoen gebruikt in races voor het Nederlands kampioenschap en de GK4 Kart Series. De teameigenaar van OW Karting test en ontwikkelt ze momenteel in samenwerking met IAME-importeurs Peter en Nick de Bruijn.

Ricardo Oude Weernink OW Karting Iame KZ motoren

Sinds jaren wordt in de KZ2-klasse in Nederland geracet met TM-motoren. Bewezen krachtbronnen die mooie prestaties leveren. Maar ook IAME maakt motoren voor de koningsklasse van het nationale karten. Daarover sprak hij begin dit jaar met Peter en Nick de Bruijn die sinds jaren de importeurs zijn van dit sublieme motormerk. “We vroegen ons af: waarom kopen KZ2-rijders alleen TM-motoren en kijken ze niet naar andere producten? Want die zijn er wel”, aldus Oude Weernink.

Zij vatten het plan op om de IAME KZ2-motor, genaamd Screamer, meer bekendheid te gaan geven. Volgend jaar moeten die op de kartbanen van het Nederlands kampioenschap te zien zijn. Inmiddels zijn de testwerkzaamheden begonnen. “In mei zijn we ermee gestart. We hebben data verzameld. Wat zijn de plussen en minnen van de motor? Wat kunnen we eraan doen? Wat zijn de mogelijkheden? Hebben ze de potentie om wedstrijden te winnen? Inmiddels zit er een stijgende lijn in. We willen deze motor graag op de kaart zetten.” Uiteindelijk is het de bedoeling de motor te promoten en te leveren in de hele Benelux. “We willen laten zien dat er meer te koop is dan de TM.”

Tijdens het huidige NK testten Oude Weernink en zijn team de motor al een aantal keer in wedstrijden in de standaardconfiguratie. De Overijsselaar vermoedt een grote potentie voor de IAME-motor. De motor was, recht uit doos, steevast goed voor tijden bij de eerste zes ŕ zeven rijders. Nu wordt het een kwestie van de motor ontwikkelen om die nog sneller te laten worden zodat die uiteindelijk om de overwinning kan meedoen.

Ricardo Oude Weernink Iame KZ motor

Oude Weernink: “Natuurlijk is dat een uitdaging. Als je ziet hoe de motor in elkaar steekt en is gebouwd, dan is dit duidelijk een ander soort motor dan een TM. Dat spreekt me juist heel erg aan. We kunnen nu al veel dingen voor elkaar krijgen dankzij de korte lijn met de fabriek via Peter en Nick de Bruijn. Ik denk dat veel mensen blij verrast zullen zijn met wat de IAME kan. Maar uiteindelijk is er maar één manier om te bewijzen dat de motor echt goed is: vooraan rijden ermee.”

Lukt dat, dan voorziet Oude Weernink een omslag in de trend in Nederland om met een TM-motor in de KZ2-klasse te rijden. “Wat scoort dat verkoopt.” Om in 2019 zo goed mogelijk aan het nieuwe seizoen te beginnen, houdt OW Karting nog dit jaar een testdag. Wanneer die wordt gehouden, is nog niet besloten. “Maar geďnteresseerden kunnen zich al bij me aanmelden.”

"We zijn dit weekend in Spa, spreek me gerust eens aan! Bovendien hebben we binnenkort diverse testmogelijkheden. Heb je interesse dan kun je bellen, mailen of spreek me een aan in de paddock bj de races voor meer info."

Voor testmogelijkheden of meer informatie neem contact op via: info@owkarting.nl of via 06-36004077

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS