Karting • Karting Diversen

Racetalent Kas Haverkort ambieert stap naar de Formule 4: "Ik ben klaar voor de volgende stap"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 oktober 2019 15:40 • Print artikel

HEEMSERVEEN - De afgelopen jaren bevestigde hij zijn status van groot aanstormend racetalent, nu is voor coureur Kas Haverkort de tijd rijp om de overstap te maken van het karten naar de autosport. De vijftienjarige inwoner van Heemserveen gaat als lid van TeamNL komend jaar de stap naar de autosport maken. Hij wil zijn debuut maken in de Formule 4. Welk team is nog niet bekend.

Racetalent Kas Haverkort naar de Formule 4

Voor Kas is het een logische overstap. “Het is altijd mijn doel geweest de Formule 1 te halen. De aankomende jaren wil ik die droom zo goed mogelijk nastreven”, zegt hij. “We zijn met een aantal teams aan het kijken wat we volgend jaar gaan rijden en wat het beste voor mij is."

Zijn eerste test in een auto was al eind vorig jaar via de KNAF. Destijds maakte hij op het circuit van Navarra zijn eerste meters in een Formule 4-auto. Kas: “Ik was direct snel. Het was een indrukwekkende test, terwijl ik de minste ervaring had van iedereen."

Kas Haverkort naar de Formule 4

Omdat Kas in de karts zo sterk presteerde, werd hij opgenomen in TeamNL. Daarvan maken naast autosporttalenten ook schaatsers en wielrenners deel uit. De jonge Overijsselaar krijgt van de bij TeamNL aangesloten Nederlandse autosportbond KNAF ondersteuning en van het NOC*NSF. De jonge coureur doet er dan ook alles aan om zijn doelen te bereiken. “Ik ben elke dag in de sportschool en we beginnen nu dus met testen in de Formule 4.”

De racecarrière van Kas begon al jong. Op vierjarige leeftijd begon hij op het circuit van Lelystad in een kart. Na jaren van karten in de top van de Nederlandse competitie, DKM, WSK, EK EN WK’S is het tijd om de overstap naar de Formule auto’s te maken.

Kas Haverkort naar de Formule 4

Dit jaar waren zijn laatste races in een kart. Vanaf nu focust hij zich volledig op de autosport. Kas zal snel duidelijkheid hebben voor komend seizoen. “Ik ben klaar voor de volgende stap in mijn carrière."

Wilt u de route in de autosport meebeleven? Neem vrijblijvend contact op. Management Kas: Richard Crombach – richard.crombach@pal-v.com.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS