Karting • Karting Diversen

PRIMEUR: Arjan Kievitsbosch en Jan Cramer in Operation Desert Storm

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 november 2009 15:18

Naast de GT’s en toerwagens in de 24-uursrace komen er nog meer krachtige voertuigen op de baan van het Dubai Autodrome: de spectaculaire International Superkart Series is de officiële supportserie tijdens de vijfde editie van de Dunlop 24H of Dubai. Onder deze helden, want 250 kilometer per uur in zo’n met polyester omhulde kart moet je wel een groot hart hebben, komt ook veelvoudig Nederlands Kampioen karting Arjan Kievitsbosch uit op een MS Kart. De snelle karter maakt voor zijn debuut in de superkarts gebruik van de expertise van Jan Cramer. Zij gaan in zandbak van de Verenigde Emiraten de uitdaging aan in Operation Desert-storm.

Jan Cramer in de Superkart van MS Kart

Jan Cramer van Karting Paradise gaat buiten Kievitsbosch met nog drie snelle coureurs naar Doebai. De kersverse kampioen van de Dutch SuperCar Challenge: Cor Euser is van de partij. Daarnaast Girlpower met Priscilla Speelman en Nederlands Kampioen in de ICC 08 klasse Antoine Sellies maakt net als Kievitsbosch zijn debuut in een superkart.

“We gaan onze uiterste best doen om de prijzen weg te gaan slepen”, vertelde een vastberaden Jan Cramer tegenover RaceXpress.com. ”We hebben zoals je ziet een stelletje super gemotiveerde mensen achter het stuur zitten, dus ik heb er wel een goed gevoel bij. Ik ben ontzettend blij met Antoine en Arjan, dat ze een keer willen meemaken hoe het er op de lange baan aan toe gaat. Ik ben er bang voor dat er een herhaling van gaat komen, maar dan op de Nürburgring of Hockenheim”, grapt Cramer. “We zullen zien!”

Kievitsbosch van 125 ICC naar 250 superkart

Ook Kievitsbosch heeft er zin in en wil zich zo goed mogelijk presenteren: “Als je het doet, dan maar in één keer goed. Ik heb goed materiaal, maar ik heb nog nooit in zo’n Superkart gereden”, vertelde Kievitsbosch aan RaceXpress.nl. “Het gaat wel hard…”, liet de Achterhoeker zich met respect uit over de Superkarts.

Sellies debuteert ook in superkarts

Voor Antoine Sellies staat er ook een debuut op het schema. Hij staat net als Euser en Speelman uit op een MS Kart aan de start voorzien van twee ICC-motoren. “Het leek me wel spannend. Ik heb nog nooit in een superkart gereden en neem deel aan de race op een MS Kart met twee ICC motoren. Daarnaast ben ik nog nooit in Doebai geweest. Het moet apart zijn. En dan is het is het geweldig om het zo te combineren. Ik kijk er erg naar uit”, besloot de Nederlands kampioen.

Voor MSKart/Kartig Paradise gaan de volgende coureurs deelnemen aan de 24U of Dubai:

Priscilla Speelman Chassis MS Kart / motor 2x VM ICC
Cor Euser Chassis MS Kart / motor 2x TM ICC
Antoine Sellies Chassis MS Kart / motor 2 x TM ICC
Arjan Kievitsbosch Chassis MS Kart/ motor 2 cilinder VM 250

Het programma voor de Superkarts omvat een vrije training, twee kwalificatietrainingen en niet minder dan drie races! Met zijn grote, geasfalteerde uitloopstroken is het Dubai Autodrome perfect geschikt voor de snelle Superkarts, die snelheden tot 250 km/u kunnen bereiken!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS