Karting • Karting Diversen

Podium en pech voor Kas Haverkort bij DKM in Kerpen, overstap op ander motormerk voor Le Mans

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 juli 2019 00:42 • Print artikel

Na het domineren van het zeer competitieve veld in de OK senior categorie vanaf het begin van het weekend tijdens de derde wedstrijd van het DKM, had Kas Haverkort de leiding veroverd na de series. Dat kwam doordat hij de pole positie pakte en de twee kwalificatieheats op zijn naam schreef. De tweede podiumplaats leverde genoeg punten voor de tweede plaats in het kampioenschap, maar door zijn uitvalbeurt in race 2 verloor hij de kans om de leiding in de tussenstand te nemen.

Kas Haverkort

Kas Haverkort had voortdurend motivatie en vastberadenheid om de uitdagingen die hij in de vorige ronde was tegen gekomen te overwinnen. De karter van CRG Keijzer Racing was op een missie om nog een overwinning te behalen na zijn eerdere overwinning, zoals in Lonato in ronde 1 van het DKM, toen hij aankwam bij de beroemde Erftlandring - kartcircuit in Kerpen, Duitsland.

Het 15-jarige talent overtrof de lokale helden in de run om de snelste ronde van het veld van 44 neer te zetten tijdens de kwalificatie.
De CRG karter was daarna de enige karter die een dubbele overwinning op zaterdag pakte. Dit gaf Kas de ideale gelegenheid om de volgende dag maximale punten te claimen en om zijn positie terug te herstellen aan kop van het klassement. Toch liep de zondag anders. De jonge Nederlander claimde een podiumplaats in race 1 op zondag, na het afronden van een sterke tweede plaats op een seconde achter Red Bull Junior Harry Thompson, maar ruim voor Hugo Sasse. Met een plaats op de eerste startrij en een duidelijke strategie, was Kas met een goed gevoel race 2 in gegaan. Helaas verpestte motorproblemen wederom zijn kans op het veiligstellen van nog een podiumplaats en het verzamelen van vitale punten voor het kampioenschap, toen hij gedwongen werd om te stoppen in ronde 14.

Terugkijkend was het een zeer positieve start van de serie in Lonato, ItaliŽ in april. Kas had daar namelijk een pole position en twee podiums gepakt, waarbij de openingsronde eindigde met een overwinning op de huidige Wereldkampioen Lorenzo Travisanutto in de laatste race. Echter, door de pech in Wackersdorf in Duitsland verloor de OK Junior DKM kampioen van 2017 weer kostbare punten. Hij had toen weinig geluk aan zijn zijde vanwege twee mechanische pechgevallen (carburateur en motor). Deze pech verhinderden Kas van een podium en zorgde voor verlies van cruciale punten. Ook afgelopen weekend in Kerpen waar hij veel snelheid toonde viel hij uit in de tweede final.

Kas Haverkort

Ongeacht het weer en de hindernissen die tot nu toe een belangrijke rol hebben gespeeld in elke editie van deze serie, heeft de tiener zijn talent getoond en heeft hij als doel om een positieve vooruitzicht te behouden. Komende weekeinde zal Kas Haverkort beginnen bij het FIA karting European Championship in Le Mans en de overstap maken naar een alternatief motormerk voor het internationale evenement in Frankrijk. In de hoop om betrouwbaarheid te vinden.

Kas Haverkort Ė "Ik denk dat het in het algemeen een echt positief weekend, met P1 in de kwalificatie. Ik was vier tienden sneller dan de volgende coureur in mijn groep en ik had bijna een tiende naar P2 in de algemene ranking. In de Series had ik ook een geweldig resultaat voor ons in de natte en droge omstandigheden. Ik won beide races zaterdag met de snelste ronde. Op zondag had ik wel wat problemen met het verkeer, toen iemand een rondje achter was en voor me van de ging. Daarom lag er veel vuil op de baan en Harry [Thompson, red.] kon mij voorbij komen. Nog steeds, met P2 en de snelheid, was alles toch oke. In de tweede finale, had ik op P2 een goede start en had ik een goed tempo voor een paar ronden. Na enige tijd voelde ik dat de motor minder ging en opeens vastliep. We konden niets meer doen, maar over het algemeen was het een goed weekend. Ik ben blij met de resultaten en ik sta nu tweede in het klassement. Ook een groot dank aan mijn team en al mijn supporters."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS