Karting • Karting Diversen

Pex Racing laat zich gelden in DKM: in de hoogste versnelling naar twee overwinningen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 mei 2019 07:30 • Print artikel

WACKERSDORF – Het was een uitermate succesvol weekeinde voor Team Pex op het circuit van Wackersdorf. Tijdens de tweede ronde van het DKM-kampioenschap won Stan Pex uit Maasbracht de tweede finale in de DSKM KZ-klasse. Stans broer Jorrit werd vierde in de DSKM KZ-klasse. Amsterdammer Senna van Walstijn won de finale in de DSKC KZ2-klasse.

Pex Racing podium met Jorrit en Stan Pex

“We hadden ervoor gekozen de tweede finale met twee nieuwe banden te rijden. De rest, op één andere rijder na, stonden op oude banden”, duidde een blije Stan zijn winnende strategie. “Ik had mijn banden gespaard voor de tweede race omdat ik die wilde winnen.”

Nadat hij in de eerste finale nog genoegen had moeten nemen met de vierde plek, bewees hij in de tweede finale dus zijn gelijk. “In ronde vijf lag ik al eerste. Het voelde meteen goed aan. We hadden van tevoren nog wat aan de kart en de afstelling van de motor aangepast en hielden daardoor wat over op de rest.”

Dat zijn broer Jorrit in de tweede finale nog als vierde finishte, was knap, aangezien de voormalig-wereldkampioen vanwege een verkeerde bandenkeuze op zaterdag veel plekken goed had te maken in de kwalificatieheats. Dat leverde hem de dertiende plaats op in de eerste finale en die opmars zette hij dus knap voort met de vierde plaats in de tweede finale.

Vooraan deed Stan goede zaken in het kampioenschap. Daarin staat hij nu op de tweede plaats. Het biedt uitzicht op wat moois aan het einde van het seizoen. “Er zijn nog drie raceweekends te gaan”, zei de snelle Limburger. “Er kan nog van alles gebeuren.”

Wie ook goede zaken deed in het kampioenschap was Senna van Walstijn met zijn tweede plaats in de Prefinale B. “Dit is echt helemaal top”, zei hij. “Het is pas mijn eerste seizoen in deze klasse en het gaat meteen lekker.” Dat het lekker gaat, was een understatement. In het DKM staat altijd een internationaal topveld aan de start. Dat hij in die competitie in zijn klasse eerste in de finale werd, zei genoeg over zijn talent.

Senna - die vorig jaar nog het officieuze WK voor Rotax Max-rijders in de Senioren-klasse won - gaf aan blij te zijn dat hij dit jaar is overgestapt naar de KZ2. Voor het eerst rijden in een schakelkart was natuurlijk even wennen voor de getalenteerde Noord-Hollander. “Maar ik vind het heel vet om te doen”, zei hij. “Je kunt heel laat remmen, ik vind het schakelen leuk, het optrekken gaat een stuk harder en de snelheid ligt nog hoger. Het is wel een stuk moeilijker. Je hebt ook meer conditie en een nog betere concentratie nodig.”

pex Racing

Terugblikkend op het weekeinde constateerde hij tevreden dat hij de juiste keuze heeft gemaakt door bij Pex Racing te gaan rijden. “Richard, Stan en Jorrit hebben me geholpen de laatste dingen te verbeteren. Dat heeft me heel erg geholpen. Ik ben dan ook heel erg blij.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS