Karting • Karting Diversen

P1 Events: uitdagende bedrijfsuitjes met snelle racekarts! P1 Racing: succes voor nieuw raceteam

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 april 2017 15:21 • Print artikel

ANTWERPEN – Uiteindelijk komt het steeds weer neer op passie voor het ervaren van rauwe snelheid. Of het nu gaat om het raceteam, de teambuildingsessies of de business events die P1 Events organiseert. Het bedrijf uit Antwerpen zet zich altijd vol overgave in met als doel hun klanten de lol en de competitie van racen te laten ervaren. P1 Events werd zo’n anderhalf jaar geleden opgericht door Jef Driesen (33), Nicolas Claes (25) en Toon Eeckelaert (30).

P1 Events Jef Driesen, Nicolas Claes en Toon Eeckelaert

Vrienden die alle drie groot geworden zijn met de kartsport. Samen staan ze garant voor zestig jaar race-ervaring en dus lag de opzet voor hun bedrijf wel voor de hand. “We wilden bedrijven, maar ook particulieren, laten proeven van het rijden met echte wedstrijdkarts”, zegt Jef driesen.

P1 Events

“We wisten dat daar veel animo voor was. We bieden de klant een pakket op maat. Niet alleen het karten in onze professionele snelle karts, maar ook catering, een hotel, data-analyse, alles kan. Het betekent hoe dan ook een te gekke dag voor vrienden of bedrijven. Alles is strak geregeld en goed verzorgd.”

“We hebben de passie, knowhow en het materiaal”, voegt Toon Eeckelaert toe. “Met die troeven in het achterhoofd speelden we met het idee om ook een raceteam te starten. We weten dat we de rijders met onze kennis en ervaring net dat tikkeltje extra kunnen bijbrengen.”

P1 Racing doet mee aan diverse IAME X30-kampioenschappen zoals het Belgisch kampioenschap, de KNAF Cup en het ASAF. Ook zal de equipe meedoen aan het Europees Kampioenschap van RGMMC, de International Open en het WK in Le Mans. Dat doen zij met top-geprepareerde Exprit-karts. Sita Vanmeert (mini), Quinten Bijwaard (junior), YarneGoovaerts (senior) en Stephen Van Ginneken (super shifter) zijn de vier piloten die de oranje-blauwe kleuren van het team verdedigen.

P1 Racing succesvol in de kartsport

Bij de Mini’s profiteert Sita Vanmeert van de topbegeleiding van P1 Racing. De elfjarige rijdster uit Ranst, vlakbij Antwerpen, was pas zeven jaar oud toen ze voor het eerst in een kart zat. “Ik was op tv naar Formule 1 aan het kijken en toen vroeg ik aan papa wanneer ik met een F1 mocht rijden”, vertelt ze hoe het voor haar allemaal begon. “Niet veel later kreeg ik mijn eerste helm en gingen we vaak naar de kartbaan!”

Een meisje dat racet is nog vrij bijzonder. “Ik ken er wel een paar, maar toch zijn het voornamelijk jongens die racen. Ik wil dan ook echt laten zien dat meisjes ook kunnen karten. Later wil ik dan ook heel graag gaan autoracen.” Dat ze een talent is blijkt wel uit haar prijzenkast: “Ik heb al 26 bekers gewonnen!” Hoewel racen Sita’s lust en haar leven is, is het voor haar ouders langs de kant soms afzien als ze een race heeft. “Mijn papa is altijd zenuwachtig”, zegt ze met een lach. “Mama soms, maar niet altijd.”

Eén van Sita’s teamgenoten is YarneGoovaerts. Yarne is zestien jaar, komt uit Heist op den Berg en racet sinds dit jaar voor P1 Racing. Hij begon ooit met karten nadat hij het eens geprobeerd had tijdens een verjaardagsfeestje, bij Inkart in Puurs. Sindsdien is het zijn passie. Dit seizoen rijdt hij het BK, de KNAF Cup, de ASAF, 4 EK-races, de International Open in Castelletto en het WK X30 in Le Mans.

Onlangs haalde hij een podiumplaats bij zijn eerste EK X30. “Dat was boven verwachting”, blikt hij terug. “We gingen voor een plaats in de top tien. De trainingen verliepen vrij goed. De kwalificatie ging echt goed, ik had P1 in mijn groep, en P4 overall. Dat gaf een heel tof gevoel. In de eerste heat ben ik van P2 naar P1 gereden, in de tweede heat van P2 naar P10 en in de derde heat van P2 naar P3.”

In de prefinale toonde hij dat zijn uitstekende resultaten tijdens de heats geen toevalstreffer waren, want hij reed prompt van P6 naar P3, deze positie kon hij ook vasthouden in de finale. Yarne: “In zo’n sterk veld op het podium staan, dat geeft echt een rush. Het voelt goed bij het nieuwe team, we hebben er hard voor gewerkt.”

Ook Quinten Bijwaard en Stephen Van Ginneken hebben hun draai gevonden bij P1 racing, tijdens de eerste wedstrijd van het BK lieten ze alle twee reeds hun snelheid zien met enkele mooie reeksen. “Als we ons zo blijven ontwikkelen, dan ziet de toekomst er veelbelovend uit, aldus Van Ginneken.

Sita Vanmeert bedankt haar ouders en haar mechanieker Jef, haar team, en haar sponsors. BullseyeT, Neuralnet, Talent-IT. “Zij hebben meebetaald aan mijn laatste kart.”

Yarne Goovaerts bedankt zijn mechanieker Nicolas, zijn team voor de begeleiding en zijn ouders voor de steun. Hij wordt gesponsord door VWS Technics in Aartselaar, maar geeft aan nog nieuwe sponsors te kunnen gebruiken.

Ook Stephen Van Ginneken weet dat sponsors uitermate belangrijk zijn in de racerij en bedankt ABBI Industrie,TomNollekens, Apivita, Floorbridge, Two Store, Othello, mechanieker Kenny en natuurlijk zijn ouders.

Quinten Bijwaard bedankt zijn sponsor Het Sanitairfiliaal.nl en natuurlijk ook zijn ouders.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de bedrijfsuitjes van P1 Events? Een krachtig businessevent, originele teambuilding of gewoon een snelle dag met vrienden... P1 events makes it happen!

Kijk eens voor meer informatie op: www.P1events.be

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS