Karting • Karting Diversen

Nout Bult (10) maakt indruk met eerste overwinning in het Nederlands Kampioenschap

Uitgegeven door Bart • 24 februari 2022 02:28 • Print artikel

Eindhoven – Karten in de regen had Nout Bult nog niet zo vaak gedaan, maar voor het 10-jarige racetalent uit Oldenzaal viel zondag in Eindhoven alles op zijn plek. Op de Landsard in Eindhoven was de rijder van Kartbaan Oldenzaal bij het IAME NK de sterkste in de Mini-Parilla Nationaal klasse. Zijn oudere broer Mart eindigde in de X30 Junior op een knappe vierde plaats en ook Job Bult zat er met zijn snelheid in de IAME senioren goed bij.

Nout Bult

“Het ging het hele weekend echt heel goed”, vertelt een glunderende Nout na afloop van de finale. “Bij de trainingen ging het al goed en daarin was ik de snelste. Op de dag van de races regende het de hele dag en ik had niet verwacht dat ik in de regen zo goed zou rijden en zou kunnen winnen. Ik had in de regen nog nooit een wedstrijd gewonnen. Ik weet ook niet waarom het nu zo goed ging, ik heb wel veel van mijn broers geleerd. Ze vertellen me welke lijnen ik moet rijden en hoe ik over de kerbs moet rijden.”

Drie weken geleden was de eerste NK-wedstrijd ook op de kartbaan in Eindhoven. “Dat scheelt natuurlijk wel, want ik kende de baan nu een stuk beter. In de finale moest ik gewoon de goede lijnen blijven rijden en niet van de baan gaan. Ik probeer niet om te kijken, want als ze dan dicht achter me zitten, raak ik in de stress. Dus heb ik maar niet omgekeken. Daardoor wist ik alleen niet hoe groot mijn voorsprong was. Toen ik over de streep kwam en de zwart-wit geblokte vlag zag, dacht ik ‘Yes, eindelijk heb ik een keer gewonnen!’. In de uitloopronde heb ik heel hard geschreeuwd, ik was echt heel blij. Toen ik uit de kart stapte, ben ik meteen naar mijn vader gerend om de overwinning te vieren. Dit is mijn eerste overwinning in het Nederlands kampioenschap en dat vind ik echt heel gaaf. Die grote beker gaat thuis een mooie plaats krijgen.”

Ook zijn drie jaar oudere broer Mart kende een sterk weekend. “Drie weken geleden bij de eerste wedstrijd was het droog en ik had nog niet veel op een natte baan in Eindhoven gereden. Ook het rijden in de regen ging goed, maar het was wel koud. Er stonden veel plassen op de baan en daar wil je niet in komen. Als je een plas ziet, ga je er soms wel omheen, maar ik was al doorweekt, dus dan maakt het niet uit.”

De top 5 van de X30 Junior klasse zat in de finale heel dicht bij elkaar. Mart kwam als vijfde over de streep, maar profiteerde van een straf van iemand voor hem en eindigde zo als vierde. “Voor mij is dat een heel goed resultaat. Ik zat er goed bij, alleen miste ik wat grip aan de achterkant. Ik denk dat de bandenspanning net iets te laag was. Inhalen lukte niet, maar ik kon er goed bijblijven en de snelheid was zeker aanwezig. Het was mooi om te zien dat ik net zo snel ben als de karters op het podium.”

Nout Bult

De broers Bult genieten van het rijden in het Nederlands kampioenschap. Mart: “Het is mooi dat er nu twee wedstrijden in Nederland zijn geweest. Vorig jaar zaten we alleen maar in België in Mariembourg en Genk. Het is echt heel leuk om met mijn vader en broers te karten, maar soms is het ook moeilijk. Je moet alle spullen drie keer meenemen en dat past niet allemaal in onze bus. Het was heel gaaf om te zien dat Nout vandaag gewonnen heeft.”

Bult Kart Racing bedankt de volgende mensen en bedrijven voor hun inzet:
Monteurs en crew van Bult Kart Racing
Thierry Delré en het Delré Racing Team
Bas Harting
Bastian Nijhuis van De Monnik Dranken
Rober Nieuwkamp van FabriSport
Jasper Moekotte van Letterpret
Fieten Olie

Nout, Mart en Job Bult van Bult Kart Racing zoeken altijd nog enthousiaste sponsoren. Als u interesse heeft, kunt u een mail sturen naar peter@kartbaanoldenzaal.nl

Wil je ook eens karten op de Kartbaan in Oldenzaal? Bezoek de website dan voor meer informatie over de openingstijden en de mogelijkheden rond karting: van kinder karten tot incentives met bedrijven!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS