Karting • Karting Diversen

Nieuws van het kartfront uit Lelystad: nieuw 4-takt kampioenschap, nieuw kartteam en nieuwe schakelkart voor de 4-takt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 januari 2018 18:25 • Print artikel

Er is nieuws van het kartfront uit Lelystad. Zo komt er een nieuw 4-takt kampioenschap, een nieuw kartteam genaamd Kart Academy Team en is er meer nieuws rond de schakelkart met 4-takt motor, die door het leven gaat als ID Engines. Indy Dontje, die naast zijn race-activiteiten als professioneel autocoureur van Mercedes druk is met het runnen van het Rijvaardigheidscentrum Lelystad, ontvouwde tegenover RaceXpress.nl zijn plannen rond het Kart Academy team en het nieuwe kartkampioenchap.

Kartfestival

“We hebben het Kart Acedemy Team opgericht, dat gerund wordt door teammanager Ricardo Romkema, terwijl Christaan van Velzen als technisch manager voor de ondersteuning zorgt. Onze trouwe chauffeur en alleskunner Wim van Velzen zorgt er samen met Christiaan voor dat de racekarts en al het equipement op de circuits komt. Alles wordt namelijk van A tot Z verzorgd. Dit past mooi als verlengstuk op onze rijders uit de kartschool en aan de karters die al racen in de Zomeravond competitie. Die kunnen als ze er aan toe zijn doorstromen naar ons raceteam”, aldus Dontje, die naast Romkema ook als coach zal optreden. “We doen mee aan het 4-takt NK van Chrono Karting en aan de wedstrijden van het nieuwe 4-takt-kampioenschap.


Kartfestival
Ook komt er een nieuw kartkampioenschap voor de 4-takt: Het Kartfestival! Dit zijn eendaagse evenementen op zaterdag. Alles op één dag, van trainingen, kwalificatie en pre- en finale. “Het Kartfestival zal bestaan uit vier races op circuits als Strijen, Eefde, Oldenzaal en Lelystad”, licht Indy toe over het nieuwe format. “De vierde en laatste race; de Grand Final op Lelystad, zal wel in een weekend gehouden worden tijdens de Kid Kart Cup. Deze serie kun je beschouwen als een kampioenschap met een hoog gehate clubniveau”, legt Indy Dontje uit. “Er wordt gereden in de klassen Parolin Rocky, Cadet, RK1 en de nieuwe klasse voor schakelkarts genaamd Rookie 4 Shift. Het kampioenschap start in mei.”


Schakelkart voor jonge karters
Na een uitgebreide periode van testen met de 4-taktmotor genaamd ID Engines is het nieuwe product raceklaar. “Wij hebben uitgebreid getest afgelopen winter in Duitsland en de motor heeft 300 ronden zonder problemen afgelegd. Hij is erg betrouwbaar. De 4-takt motor heeft 190cc en 22 PK. De motor is nu watergekoeld. Hij is makkelijk te starten met een start –stop knop", aldus Indy Dontje.

Rijders, die interesse hebben kunnen aanmelden zich via Facebook of Kartcentrum Lelystad.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS