Karting • Karting Diversen

Nieuws van de GP4 Kart Series en info over komend raceweekend in Lelystad

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 oktober 2010 08:35 • Print artikel

De GP4 Kart Series (GP4) maakt een stormachtige ontwikkeling mee. Stonden er bij de vijfde race in Eindhoven al zo’n zestig rijders aan de start, de aankomende zondag 10 oktober 2010 zullen de startvelden vermoedelijk nog voller zijn. De karting serie waar met diverse viertakten geraced wordt, maakt zich op voor een treffen op het uitdagende Midland Circuit in Lelystad.

GP4 Kart Series groeit als kool

De GP4 Serie maakt een enorme groei door. Na een druk bezochte kennismakingsdag eind 2009 heeft de kersverse serie een geweldige groei door gemaakt en de rek is er nog lang niet uit. Steeds meer karters vinden de weg naar de populaire serie. “De GP4, de Groene Kart Serie, voorziet in een behoefte”, meldt de organisatie in handen van Ben de Feyter en Casper Reinders. “Een behoefte van er zijn voor de mensen, snel schakelen als organisatie en zorgen voor racen op hoog niveau in een ontspannen sfeer. We komen telkens met vernieuwingen. Vernieuwingen die door u als deelnemers en niet te vergeten importeurs, dealers en teams, worden aangereikt.“

”Zo worden vanaf Lelystad de koppelingen van de VT250 motoren aan controle onderworpen (slippen) en worden ook voor het eerst motoren VT250 voor (na)controle ingenomen. Na de introductie van de door u gewenste kwalificaties, langere races tegen lager tarief, motorcontroles door van de organisatie onafhankelijke partijen, controle op toerentallen in de VT250, en introductie van de VT250 Junior klasse een nieuwe stap in de ontwikkeling van karting anno 2010. En zo zitten er nog een paar ontwikkelingen aan te komen die het close racen dat GP4 heet, dat extra elan van gelijkwaardigheid mee zullen geven. Tussentijdse evaluaties met betrokken partijen liggen hier mede aan ten grondslag. De importeurs worden als volwaardige partners betrokken in deze ontwikkelingen en komen zelf met mooie acties. Over de actie van B&S heeft u in een eerder bericht kunnen lezen. Alles voor onze klanten”, licht de GP4-organisatie toe.


”Vooruitlopend op seizoen 2011 kunnen we u zeggen dat we weer met een competitief kampioenschap op uitdagende banen zullen komen en dat er een uit twee wedstrijden bestaand GP4 Winterkampioenschap zal worden georganiseerd. De bijzonderheden en kalender maken we, rekening houdend met overige kampioenschappen, zo spoedig mogelijk bekend. Het huidige seizoen zal met een 'Prijsuitreikingsparty' worden besloten.”

”De strijd in de diverse GP4 klassen is ontzettend spannend. We zijn benieuwd welke rijders er in Lelystad met de overwinning vandoor zullen gaan en wie er een stap in de richting van het kampioenschap zullen zetten. In ieder geval welke rijders zich persoonlijk zullen verbeteren, want dat is toch ook prachtig om te volgen. Met na Lelystad nog de laatste wedstrijd in Genk, op 14 november 2010, te gaan, zal Midland Lelystad mogelijk voor een aantal klassen de sleutelwedstrijd zijn. We hebben er zin in”, besluiten De Feyter en Reinders.

Heb je ook zin om eens te kijken of mee te doen en je bent in bezit van een kart met één van onderstaande motoren, neemt dan contact op met de GP4. Eén tip; de weersverwachtingen zien er geweldig uit. Dus wat let je. Op zaterdag kan er getraind worden en op zondag is de race. Spullen pakken en meedoen!

De GP4 klassen:
1. Honda Cadet 160 cc
2. Mini Briggs & Stratton
3. Briggs & Stratton Junior
4. Briggs & Stratton Senior
5. RK1 Junior
6. RK1 Senior
7. VT 250 Junior
8. VT 250 Senior

Bekijk HIER alle info over meedoen aan de GP 4 Kart Series

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS