Karting • Karting Diversen

Na Las Vegas wachten karters Joey van Splunteren en Niels Koolen topklus in de woestijn

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 november 2017 22:46 • Print artikel

DUBAI - Hoewel het seizoen er voor de meeste karters inmiddels op zit, gaat Joey van Splunteren vrolijk door met racen. De 25-jarige inwoner van Zaandijk gaat met zijn 16-jarige teamgenoot Niels Koolen uit Bergeijk dit weekeinde een kartrace in Dubai rijden op het RAK-circuit in de X30 Senior-klasse.

Niels Koolen en Joey van Splunteren

Joey komt in Dubai uit op een kart van het merk Red Speed voor het team van de Nederlander Danny Brand die in de Verenigde Arabische Emiraten rijders begeleidt. “Danny Brand heeft veel ervaring in Dubai”, aldus de sympathieke Noord-Hollander. “Danny heeft er een groot raceteam en weet goed om te gaan met de omstandigheden daar. Bovendien was hij zelf ook een goede rijder.”

Joey racete overigens al eens op het Ras Al-Khaimah circuit in het Midden-Oosten. Maar nooit eerder reed hij op de huidige lay-out van de baan. “Ik kijk er dan ook naar uit. Het lijkt me leuk daar weer te racen. Het wordt in ieder geval een avontuur. En dit soort races is sowieso een goede voorbereiding op volgend jaar.”

Ras Al-Khaimah Circuit

Hij vliegt op Abu Dhabi, waar nu F1- en F2-tests worden gehouden. Even op bezoek bij Max Verstappen zat er helaas niet in. “Daar hadden we geen tijd voor. We moesten gelijk door naar de kartbaan in Dubai voor de vrije trainingen. Dat is twee a drie uurtjes rijden. En we hebben vijf trainingssessies. Het gaat om race-ervaring opdoen. Ik hoop dat de resultaten goed zullen zijn. Het is sowieso een goede ervaring en het zijn superwedstrijden om te oefenen.”

Joey, net terug uit Las Vegas waar hij meedeed aan de Skusa Supernationals, is blij met de mogelijkheid ook in Dubai te kunnen racen. “Het is goed dat je wedstrijden kunt blijven rijden in de winter. Er doen veel goede rijders mee, mannen zoals Sean Babbington. Er is dus een goede competitie. Lekker dat we de wedstrijdopties die we hebben, kunnen gebruiken. Dat we kunnen blijven rijden.”

Ook Joey’s teamgenoot Niels kijkt uit naar het raceavontuur in de woestijn. “De Skusa Supernationals in Las Vegas waren leuk, er deden meer dan vijfhonderd rijders mee. En nu alweer naar Dubai”, zegt hij opgetogen. “Heel mooi. Ik heb geen verwachtingen. Het is goed om zoveel meters te maken, erg goed als voorbereiding op volgend jaar en leuk om na Las Vegas met Joey en de monteurs Rob en Melvin ook naar Dubai te gaan.”

Niels reed nog niet eerder op het RAK-circuit. “Ik hoop natuurlijk op een goed resultaat. Maar dit zijn weer nieuwe omstandigheden en ik ken de baan nog niet. Je hebt daar lokale helden die de baan wel al kennen, maar ik heb er zin in en het is leuk om ook in de winter competitieverband te racen!”

Joey van Splunteren en Niels Koolen worden gesponsord door: Super B en Athleteshop.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS