Karting • Karting Diversen

Memorial Race ‘MH17 Dreams can come true’ op zaterdag 7 februari

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 januari 2015 17:46 • Print artikel

Waar was jij toen je hoorde dat de MH17 was neergestort boven Oekraïne? Het was ongetwijfeld de meest ingrijpende gebeurtenis van het afgelopen jaar. In het vliegtuig zat ook Miguel Panduwinata. Miguel was in mei 2014 begonnen met racen op Kartcentrum Lelystad en was een fanatieke en enthousiaste leerling van de kartschool. Direct na het afrijden ging hij op vakantie naar zijn oma in Jakarta. Bij terugkomst zou hij een eigen kart krijgen, mee gaan doen met de wedstrijden en de vervolgkartcursus doen. Helaas is het nooit zover gekomen...

Memorialrace MH17 Dreams can come true KartCentrum Lelystad

De naaste familie van Miguel, die bij de ramp ook hun andere zoon Shaka verloor, hebben besloten om de stichting; “MH17 Dreams can come true” op te richten om jongeren in Indonesië een kans te geven een opleiding te volgen. Er komen alleen jongeren in aanmerking waarbij in het gezin de financiële middelen ontbreken. Het geld wordt dan ook direct op de rekening van de betreffende universiteit gestort.

“Nu we onze kinderen verloren hebben door de tragedie met de MH17 vliegramp boven de Oekraïne, hebben wij; Samira, Yasmine en Haroen Calehr, respectievelijk moeder, grootmoeder en oom van de beide jonge slachtoffers besloten om de Stichting MH17 Dreams come true, in het leven te roepen en daarmee begaafde jonge mensen, voornamelijk in Indonesië, waar de jongens zijn geboren, een kans te geven op een voortgezette studie aan een universiteit, academie of hogeschool, die daar toe de middelen ontbreken”, legden de familieleden van Shaka en Miguel uit.

Om de stichting van Miguel “MH17 Dreams can come true” te ondersteunen, organiseert Kartcentrum Lelystad op zaterdag 7 februari aanstaande een twee uursrace met huurkarts. De aanvang van de race is om 14.00uur en zal na een openingswoord starten met een training van 15 minuten. Na een korte pauze begint de twee uurs endurancerace, waarbij de teams minimaal drie pitstops moeten maken.

Inschrijfgeld is € 175,- per team, waarvan de helft naar de stichting “MH17 Dreams can come true” gaat. Doe mee en race voor het goede doel!

Kijk HIER voor alle info over de Memorial Race ‘MH17 Dreams can come true’

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS