Karting • Karting Diversen

MdB Motorsport bewijst met podium in de Rotax Max Senioren hoe goed een Luxor Kart is!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 maart 2018 01:30 • Print artikel

GENK – Teammanager Mike de Bruin van MdB Motorsport kreeg afgelopen weekeinde prompt het gelijk aan zijn zijde tijdens de eerste ronde van het Nederlands kampioenschap karten. Het team uit Meerlo voert sinds dit seizoen ook het Italiaanse merk Luxor Kart en reed er in Genk mee vooraan in de zeer sterk bezette Rotax Max Senioren-klasse. Rijder Ayrton Walczak werd knap tweede met de Luxor tussen al het OTK-geweld!

Luxor Kart doet mee om de prijzen bewijzen Mike de Bruin van MdB Motorsport en Ayrton Walczak

Luxor Kart is een onderdeel van Lenzokart, het topmerk van de Siciliaan Michele Lenzo. Bij MdB Motorsport is het sinds dit seizoen een optie voor de rijders in het team, naast de OTK-kart waar het al mee reed. Mike was zo te spreken over het Luxor-chassis dat hij tevens importeur voor de Benelux werd. “We hebben vorig seizoen een testweek gehad met een Luxor Kart. Aan de hand daarvan hebben we een jaar de tijd gehad een nieuw frame te ontwikkelen”, legde Mike uit. “Vorige maand hebben we in Lonato getest op uitnodiging van Luxor Kart-eigenaar Michele Lenzo. De kart ging boven verwachting goed.”

Het was voor Ayrton, rijder tijdens de test, reden om zich in te schrijven in het Nederlands kampioenschap als coureur van Mdb Motorsport. “Mike heeft me destijds benaderd voor de test. Dat ik dan dit weekend tijdens mijn eerste wedstrijd in een Luxor Kart meteen tweede word, is niet niks”, zei hij. “Zeker ook omdat ik na mijn laatste wedstrijd van vorig seizoen op 3 september niet meer in een outdoorkart had gereden.”

De Rotax Max Senioren-klasse is nota bene de sterkst bezette klasse van het NK, de enige klasse ook met een vol deelnemersveld met maar liefst 36 rijders. Wat Ayrtons prestatie des te knapper maakte, is dat hij op de Belgische piste pas voor de derde keer in de Luxor Kart zat. “Hij voelde vanaf het eerste moment in Lonato goed aan. Het voelde vertrouwd.”

Dat MdB Motorsport dit seizoen met het Siciliaanse merk rijdt, is min of meer toevallig. “Mijn oud-teamgenoot Frank van der Wind bij KDP Racing benaderde me met de vraag of ik in Nederland niet iets wilde gaan doen met Luxor Kart.” Dat hij tijdens de eerste officiële wedstrijd van het merk in Nederland meteen het podium haalde, gaf de Limburger uiteraard veel voldoening. “Dit is waar we het voor doen. Het bewijst hoe goed een Luxor Kart is.”

Mike de Brijn en Ayrton Walczak

Met Ayrton verwacht MdB Motorsport nog veel meer mooie resultaten in het NK te kunnen behalen. De negentienjarige Limburger, die net over de grens bij Roermond woont, heeft veel ervaring. Eerder kwam hij al uit in het DKM, de BNL en de BMC. Dat hij dit seizoen bij organisator Chrono debuteert in het NK, heeft hem positief verrast. “De organisatie heeft het goed voor elkaar. Daarom hebben ze zo’n vol veld. Het is alleen maar goed voor de concurrentie tijdens het racen.”

Dat Mike met een relatief onbekend merk is gaan rijden, lijkt weloverwogen, stelt de teammanager. “Een OTK-kart, waar de meeste karters mee rijden, is in de basis altijd goed. Maar als je een Luxor Kart goed afstelt, is die beter dan een OTK. Hij is heel flexibel, kunt er alle kanten mee op. Dat schept mogelijkheden.” Ayrton: “Zodra iets aan de kart is veranderd, voel je het meteen. Je kunt hem dus echt goed naar je hand zetten. Het zorgt ervoor dat je echt top kunt presteren met een Luxor Kart!”

Wie meer informatie wil over Luxor Kart, of eens wil testen met de Luxor, kan contact opnemen met Mike de Bruin: mdb-motorsport@hotmail.com.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS