Karting • Karting Diversen

Kartstore Benelux neemt Peter de Bruijn Kartracing over: "Brengen enorme hoeveelheid expertise en passie samen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 juli 2024 09:02

Oud-Beijerland - Kartstore Benelux, onderdeel van MP Motorsport, kondigt met trots de overname aan van het prestigieuze Peter de Bruijn Kartracing (PdB Racing). Deze strategische overname versterkt de positie van Kartstore Benelux als de grootste kartshop en raceteam in de Benelux.

Henk de Jong

Kartstore Benelux, opgericht in 2023, heeft een duidelijke missie: het ondersteunen van de ontwikkeling van talent in de kartsport en het bieden van een springplank naar de autosport. De overname van PdB Racing, een team met een rijke geschiedenis en indrukwekkende prestaties, brengt een schat aan ervaring, kennis en netwerk met zich mee.

PdB Racing heeft de afgelopen vijf jaar diverse titels behaald, waaronder de WK X30 2023 in de masterclasses en meerdere Nederlandse en Benelux-titels. Het team is sinds oprichtingsjaar 1998 een toonaangevende naam in de kartsport en biedt een uitstekend platform voor rijders om door te stromen naar hogere klassen.

Jarenlange vriendschap leidt tot samenwerking
De samenwerking tussen Kartstore Benelux en PdB Racing biedt significante voordelen. Het verbreedt het distributiekanaal en faciliteert de professionele doorstroom van karting naar autosport. Beide partijen delen een diepgewortelde passie voor de sport en hebben een lange geschiedenis van samenwerking. Peter de Bruijn en Henk de Jong, eigenaar van MP Motorsport, kennen elkaar al sinds hun jeugd en hebben samen op de kartbaan in Strijen successen behaald.

Henk de Jong verklaart: "Twee weten meer dan één. Met deze overname brengen we een enorme hoeveelheid expertise en passie samen. Dit stelt ons in staat om onze ambitieuze plannen waar te maken en talenten de beste ondersteuning te bieden."

PdB Racing

Peter de Bruijn voegt toe: "Henk is een fijne vriend: ik vind zijn visie, passie en drive heel inspirerend en motiverend. Deze samenwerking is goed voor de kartsport en stelt ons in staat om onze krachten te bundelen en nog sterker te worden. Ik kijk ernaar uit om me te richten op de ontwikkeling van motoren en onze teams verder te laten groeien."

Toekomstplannen en integratie
De integratie van PdB Racing in Kartstore Benelux zal stapsgewijs plaatsvinden, te beginnen in juli 2024. De teams zullen gezamenlijk opereren vanuit het Kartstore Experience Center in Oud-Beijerland. De focus zal liggen op de verdere ontwikkeling van motoren, het uitbreiden van het distributienetwerk en het doorontwikkelen van de Falcon kart.

De teams zullen trainen op internationale circuits en de KWM-academy verder ontwikkelen en internationaal uitrollen. De eerste wedstrijden onder de nieuwe samenwerking staan gepland voor de Karting World Championships en het KCL Karting Championship.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS