Karting • Karting Diversen

Karting Ulrum heeft veel te bieden: van verhuur van karts, bedrijfsuitjes, verjaardagsfeestjes tot clubraces

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 april 2022 13:01

Karting Ulrum in de provincie Groningen heeft veel te bieden! Buiten de verhuur van karts, worden er geregeld clubraces gehouden. Rob Lucassen heeft het er maar druk mee, de 17-jarige mede-eigenaar van de kartbaan in Ulrum organiseerde onlangs een clubrace op het Groningse circuit. Lucassen, die vorig seizoen zelf Nederlands kampioen werd in de ID Shifter-klasse, noemde het weekend ‘een groot succes.’

Clubraces Karting Ulrum

De eerste clubrace van het seizoen 2022 betekende voor vele jonge kart-coureurs dat ze naar Groningen vertrokken voor een mooie dag vol actie op technische baan in Ulrum. Het voorbereiden van een race neemt veel tijd in beslag, maar Rob vond het vooral leuk om jonge karters wat moois te bieden. Het was ook een geslaagd evenement met zonnig weer, volle startvelden en veel publieke belangstelling. “Dit was de eerste clubrace van het seizoen op deze baan in Ulrum. Het was best wel wat voorbereiding, maar de opkomst was super. Ik heb een heel jaarboek opgesteld om het voor iedereen zo makkelijk te maken al mogelijk.”

Rob en Tim Lucassen

Lucassen is zelf ook geen groentje in de kartsport, de 17-jarige kartkampioen rijdt al sinds een heel jonge leeftijd en racet al wedstrijden sinds 2011. Tegenwoordig helpt hij ook jonge talentjes in zijn raceschool. Daar geeft hij zijn kartlessen, waarin de jonge rijders zich verbeteren met hun race-skills en hij vindt het dan ook ontzettend leuk om dit soort evenementen te organiseren.

Karten op Ulrum

Op de 550 meter lange baan werd er gereden in zes 4-takt klassen, waarin de volgende rijders met de dagzege aan de haal gingen: Roan Benes (Parolin Rocky), Twan Pruim (Cadet A), Nayden Purcy (Cadet B), Sil van der Veen (RK1), Stef Dam (390cc) en Devin Vlaskamp (200cc). Het was dus een drukke bedoeling: “In totaal waren er 63 rijders die in actie kwamen, dus dat is heel erg tof.” Rob is van plan om dit jaar nog vijf van dit soort clubraces te organiseren op de Groningse kartbaan. “We hadden zes klassen rijden. Met ook de Parolin Rocky. Het serviceteam van ID Engines was er met Christiaan van Velzen aanwezig, dankzij Arthur Dontje. Ook hebben we de onder andere de klasse viertakt met 200cc-karts. We zijn de enige baan die deze klasse heeft op Reptor-banden. Dat is een hele harde compound. Dit is bedoeld om de kosten zo laag mogelijk te houden voor de deelnemers en is natuurlijk ideaal om te leren karten.”

karten op kartbaan Ulrum

De sfeer zat er goed in bij de rijders, monteurs, ouders en ook toeschouwers. Ze genoten onder het genot van een snack en een drankje op het terras van de actie op de baan. “De sfeer was enorm goed tijdens de races en ook op de baan ging het er allemaal erg gemoedelijk aan toe. En in de kantine liep het ook allemaal lekker door en het terras zat vol. Ik vind het echt bizar wat we hier hebben opgezet. Ik had niet verwacht dat het zo’n succes zou worden als ik eerlijk ben.”

ID Engines


Karting Ulrum

Wil je de volgende clubrace op 15 mei 2022 aanstaande ook meedoen in één van de viertakt–klassen? Dat kan! Het is nog mogelijk om jezelf in te schrijven voor de volgende clubrace in Ulrum. Zorg wel dat je er snel bij bent, want vol = vol.

Kartbaan in Ulrum

De Kartbaan in Ulrum, is gesitueerd vlakbij het toeristische Lauwersoog en de Waddenzee. Veel toeristen van de vakantieparken en de campings komen karten in Ulrum. Buiten de Nederlanders komen er ook veel toeristen uit België, Engeland (Rental go-Karts) en Duitsland voor de 'Vermietung von Go-Karts'. Voel je net als Max Verstappen en kom ook eens karten... Wil je karten met je kinderfeestje? Een compleet verzorgde BBQ of een arrangement voor groepen en bedrijfsuitjes met karten. Kijk voor meer info op de website van Karting Ulrum.

bey bey see you @ Karting Ulrum

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS